Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Handbal, Liga Națională – CSM Alexandria nu-i Dinamo!

  • CSM Alexandria – CSM Focșani 2007, duminică, 3 aprilie, ora 18:00

Dinamo București – CSM Focșani 2007 32-20 (15-10)

Formații

Dinamo București: Heidarirad, Lazăr – Pascual – 6 goluri, Ghionea – 5, Negru – 5, Racoțea – 4, Nantes – 4, Bannour – 3, Gurbindo – 1, Kuduz – 1, Humet – 1, Bizău – 1, Militaru – 1, Shebib, Sorhaindo, Dedu.

CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă – Marjanovic – 6, Miroiu – 5, Mănescu – 4, Rață – 2, Mocanu – 1, Krstevski – 1, Makrishin – 1, Ragea, Popovici, Pătru, Hrimiuc, Eros. ‎

Au arbitrat Cristina Năstase și Simona Stancu

Dinamo București și CSM Focșani 2007 s-au întâlnit mercuri, în Sala Dinamo din Capitală și au disputat partida restantă din etapa a 19-a a campionatului Ligii Naționale. Campionii – la zi și viitori, au stabilit de la început cine face legea pe teren și au sprintat scurt pentru 5-1. Cu trei goluri consecutive, Miroiu a menținut ecartul de 4 goluri până la 8-4. Marjanovic și din nou Miroiu au marcat pentru 9-5 și 10-6, Marjanovic a redus din handicap, la 10-7, urmat de Mănescu, cu golul de 10-8. A fost apoi 11-8, 11-9, gol Mănescu și părea că oaspeții pot ține aproape de foarte puterncii lor adversari. Pasqual și-a chemat jucătorii la ordin, a impus ordine inclusiv cu tonul mult ridicat și a urmat o serie de patru goluri ale dinamoviștilor între care s-a intercalat reușita de la 14-10 a lui Mocanu. În pauză s-a intrat cu 15-10.

În partea a doua a întâlnirii a fost o echipă a lui Dinamo la nivel de Ligă a Campionilor, cu atacuri necruțătoare, o apărare foarte agresivă și doi portari în mare formă. Dacă la prestația gazdelor – excepțională – este adăugată cea a arbitrelor care i-au păgubit pe focșăneni de cel puțin două lovituri de la 7 metri și două eliminări de la Dinamo, avem în parte explicația diferenței de scor din final. Cealaltă parte a explicației ține de erorile de transmitere a mingii urmate de contre ale adversarilor, de viteza redusă a combinațiilor și de penetrabilitatea apărării CSM 2007, mai cu seamă în zonele interilor și extremelor. De reținut, totuși, că Shebib, pivotul care a făcut cărare în apărările adverse în Liga Campionilor, nu a marcat nici un gol lui Marocico ori Cloșcă, ambii cu pestații foarte bune, dar și protejați de apărătorii centrali. Meciul cu dinamoviștii nu era oricum, printre cele de la care focșănenii sperau să ia puncte – pare că au dezvoltat un complex Dinamo.

CSM 2007 este, însă, datoare susținătorilor săi să câștige în etapa viitoare când va juca în deplasare, la Alexandria, cu CSM din localitate, duminică, 3 aprilie, de la ora 18:00. Echipa din Alexandria le-a făcut pocinogul în tur focșănenilor pe care i-a bătut acasă la ei – este singura lor victorie. Cu meci câștigat duminică – și cu joc favorabil al rezultatelor, CSM Focșani 2007 ar avea asigurat locul 6 cu trei etape înainte de terminarea campionatului!

Partida dintre CSM Alexandria și CSM Focșani 2007 va fi arbitrată de constănțenii Mihai Moldoveanu și Adrian Georegescu. Observator va fi Constantin Milcu, din Mehedinți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?