Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

FOTO: Verificări la legumicultori din Focșani, Biliești și Vânători

Echipe mixte de la Direcția Agricolă și APIA Vrancea au demarat acțiunea de verificare a suprafețelor înființate cu legume în cadrul programului Tomata. Până în prezent, au fost depuse aproximativ o sută de cereri de către legumicultorii vrânceni care vor să acceseze fondurile acordate prin acest program de sprijin. Conform normelor de implementare a Programului de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2022, suprafețele cultivate cu legum trebuie verificate în teren de echipe mixte formate din consilieri de la cele două instituții. „Au fost verificați 6 legumicultori din Focșani, Biliești și Vânători. Acțiunea va continua pe masură ce solicitanții de sprijin înscriși în program vor notifica în scris înființarea culturilor la Direcția pentru Agricultură Județeană Vrancea. Reamintim celor interesați că pot depune cereri pentru accesarea programului până la data de 01.04.2022, au arătat reprezentanții Direcției Agricole.

Cunoscut sub denumirea Tomata, programul de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2022 are alocat un buget de 225 milioane de lei, iar sprijinul care poate fi acordat beneficiarilor poate ajunge la 4000 euro, cumulat pentru cele două cicluri. Cel mai mare sprijin va fi de 3000 euro, pentru legumicultorii care valorifică producțiile de roșii în perioada 1 martie – 10 iunie. Cei care vor vinde tomatele în perioada 15 octombrie – 9 decembrie vor primi un sprijin de 1000 euro/beneficiar. Producția minimă care trebuie obținută de legumicultori pentru a primi acest sprijin financiar este de 3000 kg/1000mp. Pentru restul legumelor cultivate în ciclul II de producție, respectiv ardei gras și/sau lung (kapia), castraveți, fasole păstăi, salată, spanac și ceapă verde valoarea sprijinului este de 1000 euro/beneficiar. Aceasta se acordă pentru producțiile valorificate în perioada 15 octombrie – 9 decembrie, minimul necesar pentru 1000 mp fiind de: castraveți – 4.000 kg; ardei gras și / sau lung – kapia – 2.000 kg; fasole păstăi – 1.500 kg; spanac – 1.000 kg; salată – 10.000 plante; ceapă verde – 100.000 bulbi.

Sursa foto: Facebook/Direcţia pentru Agricultură judeţeană Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?