Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Lansare de carte la Panciu


   Culiță Ioan Ușurelu și-a lansat, la Panciu, cel mai recent volum al său, intitulat „Scriitori contemporani vrânceni, în interviuri”. Evenimentul a fost organizat de Primărie și găzduit de Casa de Cultură. La acesta au luat parte, în calitate de invitați, Florin Micu Iliescu, directorul DJC Vrancea, academicia-nul Valeriu D. Cotea, oenologul Ion Pușcă, precum și cunoscuți scriitori din județ, printre care Valeriu Anghel, Radu Borcea, Gheorghe Chirtoc, Virgil Răileanu, Georgică Pătrășcanu, Ja-nina Vadislav, Mariana Rogoz Stratulat, Rodica Åžoricău.
   În deschidere, primarul Ion Petre a afirmat că lansarea cărții lui Culiță Ioan Ușurelu reprezintă un eveniment important pentru orașul Panciu, fapt care se datorează atât autorului, cât și personalităților care l-au onorat cu prezența. „Este o mare bucurie pentru mine, pentru Primăria și Consiliul Local, dar și pentru oraș, pentru că un asemenea eveniment are loc în Panciu. Nu suntem la primul eveniment de acest gen, dar acesta are o încărcătură deosebită datorită personalităților prezente astăzi, aici, și vreau să vă felicit pe toți care ați scris pentru Vrancea, dar și pentru Panciu”, a spus Ion Petre.
   Culiță Ioan Ușurelu a mulțumit autorităților locale, în special primarului Ion Petre, pentru atenția acordată atât evenimentelor culturale, cât și oamenilor de cultură din județ. „Acum 7-8 ani s-a dezvelit bustul scriitorului Ionel Bandrabur, realizat cu sprijinul Primăriei Panciu. Acum un an, s-a editat o carte despre trecutul învățământului păncean, cu contribuția financiară a Primăriei Panciu. De vreo 7 sau 8 ani, vin la Zilele Liceului din Panciu, organizate impecabil și la care Primăria are o mare contribuție. Acum aproape două luni, am fost, în această sală când, un om de cultură, ajuns la 90 de ani, Ionel Bandrabur, a fost sărbătorit de Primăria din Panciu cu onorurile care li se cuvin tuturor celor care ne-au cinstit orașul. Nu în ultimul rând, și cartea mea «Scriitori contemporani vrânceni, în interviuri», apare cu sprijinul Primăriei. Am impresia că, de fapt, capitala culturii vrâncene s-a mutat la Panciu”, a spus Culiță Ioan Ușurelu.
   Despre cartea recent apărută și în care se regăsesc personalități marcante ale literaturii vrâncene și naționale au vorbit, apoi, colegii de breaslă ai autorului, dar și academicianul Valeriu D. Cotea. În finalul evenimentului, Culiță Ioan Ușurelu, Valeriu D. Cotea și Ion Pușcă au primit, de la primarul Ion Petre, în semn de omagiu, câte o plachetă cu stema orașului Panciu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?