Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

FOTO: Fotbal, Liga a III-a – Ocazii multe, victorie scurtă!

  • CSM Focșani 2007 – CSM Râmnicu Sărat 1-0 (1-0)

Formații 

CSM Focșani 2007: Lazăr – Juncănaru, Panaite, Găină, Negoiță – Strătilă (62 Manu), Săpunaru, Taciuc, Dascălu (87 Dobrescu) – Rogoveanu (70 Stoica), Băciuț (70  Predoiu).   

CSM Râmnicu Sărat: Toader – Tîrîlă, Ceaușel, Ioniță, Pașa – Ionescu (75 Pîslaru), Oprea, Roman (Crețu), Ignat (55 Socol) – Constantinescu, Dogaru.

CSM Focșani 2007 și-a încheiat jocurile de pe teren propriu din sezonul regulat al Seriei a 2-a a Ligii a III-a la fotbal cu partida disputată sâmbătă, 19 martie, de la ora 15:00, pe Stadionul Milcovul, în care lovitura de începere a fost dată de Vasile Burgă. Parteneră de joc i-a fost CSM Râmnicu Sărat, echipa care mai păstra, cel puțin în mod teoretic, șanse la intrarea în play-off, dacă ar fi câștigat la Focșani. Nu au reușit să plece cu 3 puncte de pe Milcovul pentru că, deși au fost o echipă foarte muncitoare, nu și-au creat nici o ocazie de gol adevărată la poarta lui Lazăr. Jocul a început cu posesie mai bună a gazdelor care au urcat în terenul advers cu acțiuni duse preponderent pe benzi urmate de centrări sau pătrunderi spre interior în zona careului de 16 metri. Prima acțiune cu un relativ grad de pericol la poarta oaspeților a fost în minutul 12, când Rogoveanu a reluat cu capul mingea primită din  dreapta, dar a trimis-o peste transversală. În minutul 17, râmnicenii au centrat în careul mic al Focșaniului, însă doi jucători ai oaspeților s-au lovit între ei, au rămas la pâmânt și șansa de gol, atâta cât a fost, s-a risipit! În minutul 23, Strătilă a fost faultat aproape de linia de corner, la 7-8 metri de marginea careului, din lovitura liberă care a urmat a rezultat cornerul după care Găină a reluat mingea peste tranversală. Roman de la Râmnic a tras puternic, din careu, în minutul 24 și mingea a fost blocată de un fundaș focșănean, pentru ca în minutul 26 să fie deschis scorul: Strătilă a mai fost faultat o dată, la vreo 35 de metri lateral de poarta lui Toader, Rogoveanu a bătut foarte bine, iar Panaite a lovit cu capul lung și ușor lobat, aproape de vinclu: 1-0, care avea să fie și scorul final! 

În partea a doua a întâlnirii, cu dominare focșăneană clară, s-au îndesit ocaziile de gol ale gazdelor. Nu au reușit să marcheze, însă, Rogoveanu, în minutul 52, când, nemarcat, din marginea careului, a șutat la colțul lungă, la două palme de stâlpul porții, Manu, în minutul 66, cu mingea șutată pe sus și intervenția spectaculoasă a lui Toader, puțin ieșit din poartă, Predoiu, șut slab din careu în minutul 72, Dascălu, în minutul 86, șut peste după pătrunderea în careul mic și pasă înapoi a lui Manu, Juncănaru, în minutul 93, când a a trimis tot peste poartă mingea primită de la același Manu, foarte activ după ce a intrat în teren în minutul 62. Oaspeții au încercat, dar nu au reușit să egaleze. Puteau să o facă în minutul 90, însă mingea centrată din corner de pe stânga s-a dus peste colțul din partea opusă al porții lui Lazăr care nu mai putea interveni în caz de nevoie. Râmnicenii au fost de multe ori excesiv de aspri în duelurile pentru minge, mai ales nervoși pe banca tehnică. Nervozitate care a alimentat tensiunea din teren unde Pașa a văzut al doilea cartonaș galben în minutul 85 și a fost eliminat.

În ultima etapă a returului, CSM Focșani 2007 va juca în deplasare la Sporting Liești, echipă care poate intra în play off dacă va câștiga meciul cu focșănenii iar Metalul Buzău sau Aerostar Bacău vor pierde partidele din ultima etapă cu CS Făurei, respectiv Dinamo Bacău. Este foarte greu ca toate condițiile să fie îndeplinite!                       

Rezultatele etapei și  marcatorii
Aerostar Bacău – Sportul Chiscani 6-1 (1-0). Au marcat Viorică (minutul 7), Zaharia (48), Vraciu (55, 85), Izmană (74), Belciu (75), respectiv Mohoriță (60).

CS Făurei – Dinamo Bacău 1-3 (0-1). Au marcat Stelică Nicoliță (71), respectiv Padovei (24, 42), Tofan (58).
SC Oţelul Galaţi – Metalul Buzău 2-0 (2-0). Au marcat Neagu (11), Cisotti (35).
CSM Focşani – CSM Râmnicu Sărat 1-0 (1-0). A marcat Panaite (26).
Viitorul Ianca – Sporting Lieşti 3-1. Au marcat Dima (42), Băluță (69), Coman (75), respectiv Voicu. 

Clasament

1.SC Oțelul Galați – 43 puncte: 2. CSM Focșani – 41 puncte; 3. Metalul Buzău – 30 puncte; 4. Aerostar Bacău – 30 puncte; 5. Sporting Liești – 28 puncte; 6. CSM Râmnicu Sărat – 27 puncte; 7. Viitorul Ianca – 25 puncte; 8. Dinamo Bacău – 13 puncte; 9. CS Făurei – 8 puncte; 10. Sportul Chiscani –zero puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?