Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

FOTO! Peste 20 de acțiuni vizând combaterea violenței în școli, desfășurate în martie, în unități de învățământ din Vrancea

Campania privind siguranța în unitățile de învățământ

,,TU EȘTI VIITORUL TĂU!’’ continuă

 

Siguranța elevilor și a personalului didactic în incinta unităților de învățământ și în zona adiacentă acestora constituie una dintre condițiile fundamentale pentru organizarea unui proces educațional de calitate.

Polițiștii continuă activitățile în unitățile de învățământ din județul Vrancea, în cadrul campaniei ,,Tu ești viitorul tău!’’.

 

În perioada 21 octombrie 2021 – 30 iunie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea prin Biroul Siguranță Școlară, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Direcția de Sport și Tineret Vrancea și Centrul Județean de Resurse Educaționale Vrancea desfășoară activități în cadrul Campaniei ,,TU EȘTI VIITORUL TĂU!’’.

Scopul campaniei îl reprezintă creșterea gradului de informare a elevilor, cadrelor didactice și părinților, pentru reducerea riscului de victimizare, implicare în fapte antisociale, prevenirea violenței, a bullying-ului și cyberbullying-ului.

În cadrul activităților elevii sunt informați cu privire la necesitatea adoptării măsurilor elementare de autoprotecție, precum și a cunoașterii legislației pentru asigurarea unui climat de siguranță și a prevenirii victimizării în școală și în zona adiacentă.

 

Atfel, de la începutul lunii martie, au fost realizate 23 de activități în următoarele unități de învățământ: Colegiul Tehnic ”Ion Mincu”, Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau”, Liceul de Arte ,,Gheorghe Tăttărescu’’, Liceul Teoretic ,,Duiliu Zamfirescu’’ Odobești, Liceul de Agricultură și Industrie Alimentară Odobești, Liceul de Arte ,,Gheorghe Tăttărescu’’, Școala Gimnazială ,,Mihail Armencea’’, Școala Gimnazială ,,Simion Mehedinți’’ Soveja, Școala Gimnazială Câmpuri și Școala Gimnazială ,,Petrache Blându’’ Ciușlea, la care au participat peste 340 de elevi și 35 de cadre didactice.

 

Elevilor le-au fost transmise și o serie de recomandări:

 

Discută cu profesorii sau părinții și solicită ajutorul acestora de fiecare dată când ești amenințat ori șicanat de către colegi.

 

Dacă ești martor la o ceartă sau încăierare, anunță imediat personalul de pază și / sau cadre didactice.

 

În cazul în care vezi în jurul școlii persoane care lovesc, amenință sau pretind bani ori alte bunuri elevilor, sesizează în cel mai scurt timp unul dintre profesori.

 

Ai tăria de a refuza categoric orice propunere, venită din partea unui coleg, cu care nu ești de accord. Nu reacționa violent dacă intri într-o dispută cu alt elev. Fii înțelept și renunță primul! Un conflict poate avea urmări neplăcute.

 

Dacă atingi sau împingi involuntar pe cineva, prezintă-i scuzele și aplanează un posibil incident.

 

Evită să ai de-a face cu membrii unor „găști” sau din cadrul grupurile cunoscute pentru manifestări violente din școală sau din zona în care locuiești.

 

Prin activitățile realizate ne dorim ca elevii să conștientizeze faptul că fiecare suntem, cu adevărat, rezultatul propriilor alegeri iar una din alegerile pe care le facem zilnic este aceea de a ne seta o atitudine corectă pe care o avem atunci când interacționăm cu cei din jurul nostru sau atitudinea pe care o avem față de noi înșine.

 

TU CE FEL DE ATITUDINE ALEGI ASTĂZI?

TU EȘTI VIITORUL TĂU!

Comunicat IPJ Vrancea, 11 martie 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?