Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Focșaniul, gazda Concursului Naţional Interdisciplinar „± POEZIE”


Municipiul Focșani găzduiește începând de vineri, pentru al treilea an consecutiv, etapa națională a Concursului Național Interdisciplinar „± POEZIE”, care din acest an școlar a devenit secțiune a Olimpiadei de Lingvistică. Concursul se adresează elevilor claselor a V-a și a VI-a. 
Competiția va debuta vineri cu festivitatea de deschidere, ce va avea loc la Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia” începând cu ora 18.00, în cadrul căreea își va prezenta mesajul și academicianul Solomon Marcus, președinte al juriului. Sâmbătă, între orele  9.30 – 12.30, la Colegiul Național „Al. I. Cuza” se vor desfășura probele din concurs, urmând ca seara, la ora 19.00, să fie afișate primele rezultate. Candidații au posibilitatea să depună contestații din momentul afișării rezultatelor până la ora 20.00, cel târziu. Rezultatele finale ale acestui concurs vor fi afișate duminică dimineață, la ora 8.30, iar la ora 9.30 va avea loc festivitatea de premiere a elevilor, la Ateneul Municipal „Mr. Gh. Pastia”. În cadrul acestui eveniment vor fi premiați și elevii care au concurat în cadrul Concursului „Solomon Marcus”, organizat la Focșani cu susținerea academicianului. 
La ediția de anul acesta a Concursului Național Interdisciplinar „± POEZIE” sunt așteptați să participe peste 100 de elevi pasionați de limba română și matematică din toate județele țării și municipiul București. Comisia centrală a olimpiadei este formată din inspectori generali din cadrul Ministerului Educației Naționale pentru cele două discipline de concurs. 
În afara concursului, elevii veniți din alte județe ale țării vor avea posibilitatea să facă un tur al municipiului Focșani, fiind invitați de gazde să viziteze cele mai frumoase puncte de atracție ale orașului de pe Milcov. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?