Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Întâlnire cu primarii vrânceni pe tema finanțării proiectelor prin PNRR

Consiliul Județean Vrancea a găzduit miercuri a doua întâlnire de lucru cu primari și reprezentanți ai autorităților locale în vederea informării cu privire la oportunitățile de finanțare din cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și sprijinirii localităților să acceseze fonduri europene pentru dezvoltare.

Direcția de specialitate din cadrul Consiliului Județean Vrancea a prezentat componentele care pot fi accesate de autoritățile publice, ghidurile lansate spre consultare publică și a răspuns întrebărilor din partea celor interesați. Oportunități PNRR pentru autorități publice locale (2022-2026): Componenta 1. Sistemul de management al apei; Componenta 3. Managementul deșeurilor; Componenta 5. Fondul pentru valul renovării; Componenta 7. Transformare digitală; Componenta 10. Fondul local Verde și Digital; Componenta 11. Turism și cultură; Componenta 12. Sănătate; Componenta 13. Reforma socială; Componenta 14. Buna guvernanță; Componenta 15. Educație.

Mai multe informații despre fiecare componentă pot fi găsite pe site-urile Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene și Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. „Începând din acest an, autoritățile publice locale au posibilitatea de a accesa fonduri pentru dezvoltare, în special pe componenta verde, reabilitare energetică, mobilitate, conectivitate și digitalizare. Încurajez primăriile să depună cât mai multe proiecte pentru că doar împreună putem reuși să dezvoltăm acest județ”, a declarat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?