Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Focșani. Șase spargeri cu proprietarii acasă! Un tânăr a furat bijuterii cu diamante și bani; printre părțile vătămate, un magistrat

Un focșănean de 25 de ani nu a rezistat nici măcar un an de la liberarea condiționată fără să comită infracțiuni, iar acum s-a întors în penitenciar, după ce a comis mai multe spargeri de locuințe din municipiul reședință de județ. Nu după toate cele șase fapte a și reușit să plece cu bunuri, dar în unele cazuri a luat sume importante de bani sau bijuterii din aur, inclusiv pandative, inele sau cercei cu diamante.

Din ce se arăta în rechizitoriu, inculpatul locuia cu iubita sa, nu avea venituri, ci trăia din banii părinților. Probabil de aceea a și recurs la furt pentru a avea banii „săi”, reușind chiar pentru o scurtă perioadă, dat fiind că bijuteriile sustrase le-a vândut, deși pe sume derizorii. Printre părțile vătămate din dosar este inclusiv un magistrat, însă din casa acestuia hoțul nu a reușit să ia nimic, întrucât a fost suprins în fapt. De altfel, de fiecare dată bărbatul a intrat în locuințele respective când proprietarii erau acasă, focșăneanul fiind identificat ulterior în timpul anchetei, dat fiind că a și dat ochii cu mulți dintre aceștia în timp ce scotocea după bunuri și bani. Faptele au fost comise în primăvara anului 2021, începând cu luna martie, în condițiile în care inculpatul, acum condamnat din nou definitiv, fusese pus în libertate în luna mai 2020.

De această dată, va executa pedeapsa pentru faptele recente, dar și restul rămas din condamnarea anterioară. (…) condamnă pe inculpatul (…), la o pedeapsă de 2 ani şi 9 luni închisoare, pentru furt calificat (6 acte materiale comise în perioada 01.03.2021 – 10.05.2021 în dauna persoanelor vătămate …). (…) revocă liberarea condiţionată a inculpatului din pedeapsa cu închisoarea stabilită prin sentinţa penală pronunţată de Judecătoria Buzău, definitivă prin decizia penală din 04.04.2019 a Curţii de Apel Ploieşti. (…) adaugă restul de 414 zile rămase neexecutate din pedeapsa cu închisoarea (…), urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 2 ani, 9 luni şi 414 zile închisoare. (…) deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii şi arestării preventive de la 12.05.2021, la zi. (…) admite acţiunea civilă intentată de partea civilă (…) şi obligă inculpatul la plata sumei de 7.000 lei, cu titlu de daune materiale, admite acţiunea civilă intentată de partea civilă (…) şi obligă inculpatul la plata sumei de 3.500 lei, cu titlu de daune materiale, admite în parte acţiunea civilă intentată de partea civilă (…) şi obligă inculpatul la plata sumei de 30.000 lei, cu titlu de daune materiale, şi 3.000 lei, cu titlu de daune morale, admite în parte acţiunea civilă intentată de partea civilă (…) şi obligă inculpatul la plata sumei de 3.000 lei, cu titlu de daune morale. Respinge restul pretenţiilor civile ca neîntemeiate. (…) ia act că persoanele vătămate (…) nu s-au constituit părţi civile în procesul penal. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 1.100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care 1000 lei reprezintă cheltuielile judiciare din faza urmăririi penale). (…) obligă inculpatul la plata de cheltuieli judiciare către partea civilă (…) în cuantum de 1.500 lei, reprezentând onorariu avocat, se arată în sentința rămasă definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?