Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Închis în toaleta unui magazin, bătut, ars cu țigara, amenințat că va fi violat. Patru vrânceni au terorizat un bărbat cu afecțiuni psihice

Patru bărbați au fost trimiși în judecată – trei dintre aceștia în stare de arest preventiv, iar unul în arest la domiciliu, după ce, în noiembrie 2021, și-au bătut joc de o persoană cunoscută cu afecțiuni psihice. Cei patru sunt acuzați că, timp de câteva ore, au agresat un bărbat, l-au închis în toaleta unui magazin amenințându-l că îl taie și că îl vor agresa sexual, ba chiar i-au sustras telefonul, pentru a-l împiedica pe acesta să sune după ajutor. Toate acestea au fost comise pe 8 noiembrie, în intervalul orar 20.00 – 23.00, la un magazin din Slobozia Ciorăști, incidentul fiind anunțat chiar de partea vătămată câteva zile mai târziu.

După cum se arată în rechizitoriu, violențele la care a fost supus bărbatul au fost „extreme”, fiind nu doar bătut, ci și ars cu țigara, acesta necesitând 3, 4 zile de îngrijiri medicale. În urma primelor cercetări, agresorii au fost reținuți, iar ultima dată, măsurile preventive au fost verificate chiar luna trecută, instanța dispunând în consecință: (…) constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpaţilor: – (…), cercetat pentru lovire sau alte violențe, lipsire de libertate în mod ilegal și tâlhărie calificată, (…), cercetat pentru lovire sau alte violențe, lipsire de libertate în mod ilegal și tâlhărie calificată, (…), cercetat pentru lovire sau alte violențe, lipsire de libertate în mod ilegal și tâlhărie calificată. (…) menţine măsura arestării preventive a inculpaţilor (…), dispusă prin încheierea din data de 12.11.2021, pronunţată de Judecătoria Focşani, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 30 de zile. Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu a inculpatului (…), cercetat pentru lovire sau alte violențe și lipsire de libertate în mod ilegal. Menţine măsura arestului la domiciliu a inculpatului (…), dispusă prin încheierea din data de 07.12.2021, pronunţată de Judecătoria Focşani, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 30 de zile. (…) inculpatul are obligaţia să nu părăsească imobilul de domiciliu, situat în comuna Slobozia Ciorăști, sat Jiliște, județul Vrancea, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. (…) inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăti, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu persoana vătămată (…) sau cu membrii de familie ai acesteia, cu inculpaţii (…) sau cu martorii (…) stabileşte ca organ de supraveghere pentru inculpatul (…), IPJ Vrancea – Serviciul de Investigaţii Criminale – Biroul Supravegheri Judiciare.

Din ce a reieșit în timpul anchetei, în ziua respectivă, partea vătămată trecea cu bicicleta prin fața magazinului în care se aflau inculpații, a fost strigat de unul dintre aceștia, așa că a oprit să stea de vorbă cu ei. Numai că nu a mai fost lăsat să plece, se arată în rechizitoriu, deoarece unuia dintre inculpați i-a plăcut bicicleta acestuia, așa că l-a anunțat că o va păstra. Conflictul ar fi degenerat în momentul în care partea vătămată i-ar fi amenințat cu cămătarii și ar fi încercat din nou să plece. O parte din conflict a fost de altfel înregistrat de camerele de supraveghere, de unde reiese că partea vătămată a fost bruscată inițial și că a scos telefonul pentru a cere ajutor, însă nimeni nu a intervenit. Tot în rechizitoriu se mai reține că imaginile au surprins atitudinea supusă și speriată a părții vătămate, în timp ce inculpații aveau un comportament agresiv.

Bărbatul a fost bruscat și lovit cu palmele si pumnii, tras de urechi, ba chiar amenințat cu un ciob de sticlă pus la gât, iar unul dintre inculpați i-a luat la verificat portofelul și telefonul, scoțându-i cartela sim. Ulterior, doi dintre inculpați l-au forțat să meargă în toaleta exterioară a magazinului, întâmplările fiind reconstituite ulterior de imaginile surprinse de alte camere de supraveghere. Astfel, a reieșit că al treilea inculpat s-a dus la rândul său înspre toaleta exterioară, acolo unde partea vătămată a fost chinuită peste o oră, bărbatul fiind dezbrăcat, amenințat și ars cu tigara pe corp. În timpul anchetei, inculpații au lăsat să se înțeleagă că nu a fost chiar mare lucru ceea ce au făcut, ci doar că au încercat să îl umilească pentru a se răzbuna că partea vătămată îi amenințase. Deși inițial au recunoscut parțial faptele, aceștia au revenit asupra declarațiilor pe măsură ce erau puși în fața probelor care îi incriminau. La cercetări, partea vătămată a arătat că se constituie parte civilă cu 3.000 de lei daune materiale și 6.000 lei daune morale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?