Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO! Construcția noului spital județean, scoasă la licitație anul acesta

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a anunțat că în prima parte a acestui an vor fi scoase la licitație proiectarea și execuția lucrărilor la obiectivul de investiții privind construirea unui nou spital județean. Anunțul a fost făcut, vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținută de șeful administrației județene, în care a prezentat principalele investiții care vor fi derulate în acest an, dar și bugetul care a fost aprobat joi.

Legat de obiectivul de investiții privind construirea noului spital județean, am primit confirmarea de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene că acest proiect este prins pentru finanțare în Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În acest moment se fac discuții pentru că se dorește ca la investiții mari, cum este și spitalul județean de la Focșani, finanțarea să se facă prin hotărâre de guvern. Asta ca să nu mai trebuiască să așteptăm Agenția Națională să evalueze aceste proiecte. Suntem în situația în care am definitivat proiectul tehnic și caietul de sarcini pentru proiectare și execuție al acestei investiții. Asta înseamnă că în prima parte a acestui an vom avea în desfășurare licitația privind proiectarea și execuția spitalului județean. Dacă lucrurile merg bine, cu ajutorul Guvernului României, vom obține și finanțarea pentru această investiție“, a precizat președintele Cătălin Toma.

Noul spital din Focșani va avea o capacitate de spitalizare de 900 paturi (775 paturi de spitalizare continuă, 60 paturi de spitalizare de zi şi 65 de paturi pentru însoţitori), va avea bloc universitar cu săli de curs și amfiteatru, săli de operație moderne și spații special concepute pentru toate activitățile medicale și conexe, inclusiv heliport. Suprafaţa construită propusă (clădire principală + anexe) este de 20.030 metri pătrați. Valoarea totală a obiectivului de investiţii este estimată la 2.942.716.046 lei, cu TVA inclus (588 milioane de euro).

Construcţia noului Spital Judeţean de Urgenţă este un proiect de anvergură, respectă toţi paşii şi toate criteriile de eligibilitate din Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare. Este gândit modular, tocmai pentru a nu mai fi bloc turn, în aşa fel încât să existe o disponibilitate şi o anvergură a tot ceea ce înseamnă servicii medicale de calitate. Avem şi heliportul prevăzut şi, de ce nu, un spaţiu universitar. Acest spital judeţean este gândit pentru o proiecţie de cel puţin 30-40 de ani, astfel încât şi atunci să fie la standarde foarte bune de calitate”, a mai declarat președintele Cătălin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?