Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO! Trupul alpinistei Silvia Murgescu a fost recuperat de salvamontiști

Salvamontiștii au recuperat din Munții Bucegi trupul neînsuflețit al alpinistei Silvia Murgescu, cu ajutorul unui elicopter, potrivit newsbv.ro.

Misiunea de evacuare a unei persoane decedate în Munții Bucegi s-a finalizat!

„Această acțiune complexă s-a realizat cu sprijinul comun, integrat al Inspectoratului General de Aviație al MAI și al Salvamont Prahova.

Reiterăm că încă de la momentul accidentului produs în Munții Bucegi, în urma căruia o persoană și-a pierdut viața, misiunea de evacuare a acesteia a fost activă, ea neputând fi executată până astăzi, din pricina fenomenelor meteo periculoase care ar fi putut pune în pericol echipajele de salvatori, aflate la bordul elicopterului SMURD”, se arată în anunțul făcut marți după-amiază.

Silvia Murgescu, originară din Focșani, o alpinistă experimentată și cunoscută în lumea iubitorilor de munte de la noi, și-a pierdut viața în Munții Bucegi, pe 12 ianuarie, chiar de ziua ei de naștere. Acțiunile de recuperare a trupului neînsuflețit al tinerei au fost zădărnicite de vremea nefavorabilă, mai multe încercări finalizându-se fără succes, până la cea de astăzi.

„Misiune încheiată!
Trupul alpinistei a fost recuperat. Colaborare excelentă între echipajul IGAv al elicopterului 336, căruia îi mulțumim pentru profesionalism, și Salvamont.
Trei salvatori montani au fost inserati prin troliere la locul respectiv, au realizat punctele de amaraj necesare, au pregătit victima pentru troliere și apoi s-a realizat extragerea” , a anunțat Salvamont Prahova, după finalizarea operațiunii.

Mama Silviei Murgescu: „Azi, te aștept!”

Astăzi, de dimineață, Virginica Murgescu, mama Silviei, scria pe facebook: „Să fie oare astăzi ziua cea mare, să se îndure muntele de tine să îți dea voie să vii intr-o vizită scurta și pe la noi? Hai că te așteptăm, Silvia. Doamne, Silvia, tu știi că ai dat viața peste cap multor oameni? Dar chiar și așa te iubesc mult, îți trimit multă caldură și lumină și……. ce va urma, vom vedea. Vei rămâne veșnic în inima mea, voi auzi mereu râsul tău, de copilariile tale, îmi voi aminti cu drag. Cât de mult ți-a plăcut să trăiești a doua copilărie ……. și noi ne străduiam să revii la ce a fost cândva. Dar tu ne-ai învațat să ne bucurăm de prezent, să nu forțăm lucrurile și, deși uneori îmi era greu, am acceptat cu mare drag ca tu să copilărești cât vrei, ai nevoie și îți face plăcere. Ce păcat că atunci când ai vrut să revii la stadiul de adult, eu m-am bucurat muuult, fără să știu că a fost ultimul tău pas în viața de pe pământ. Silvia, deci restul de ani până la 500, îi vei trăi acolo, sus . Ne vom regăsi, Silvia, dar eu nu voi mai fi mamița ta dragă, voi fi sora ta. Să știi că mi-a plăcut mult rolul de mamiță a ta și am fost foarte fericită alături de toți cei trei copilași. În ultima perioadă ai fost cam posesivă, mă voiai doar pentru tine, îți tot explicam că toți trei sunteți copilașii mei… dar acum mă bucur mult că m-ai păstrat mult timp lângă tine, doar pentru tine. Gata cu poveștile, mai vorbim, că doar ești prezentă în fiecare clipă în gândul, în inima mea. Azi te aștept.”

Conform rudelor, Silvia Murgescu va fi înmormântată la Garoafa.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?