Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Recital de Bursier Pastia – Johann Eduard Groza

Johann Eduard Groza, bursier Pastia, va susține sâmbătă, începând cu ora 18.00., un recital la Ateneul Popular „Maior Ghe. Pastia” din Focșani, alături de invitați surpriză. „Pe Edi Groza îl știu și îl apreciază foarte mulți dintre noi. Pentru că muncește foarte mult, pentru că își dorește performanță, pentru că nu se vede făcând altceva decât muzică, muzică, muzică. La cât mai multe instrumente și genuri muzicale. Îl avem încântați printre noi, căci mai are puțin până termină studiile liceale. Se pregătește intens pentru viitor. Știe exact ce are de făcut. Chiar face. Ne pregătește o frumoasă seară de muzică clasică, pe care ne-o va dărui cu emoția-i caracteristică”, se arată în prezentarea evenimentului. Toate fondurile strânse la recital vor ajunge în contul Burselor Pastia.

Johann Eduard Groza este elev în clasa a XII-a la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” din Focșani, având drept coordonator pe doamna profesoară Doina Collavini.

Bursa „Maior Gh. Pastia” a fost înființată pentru a respecta testamentul maiorului filantrop Gheorghe Pastia (1848-1929), ctitorul Teatrului Municipal și al Ateneului Popular din Focșani. În actul de donație al Ateneului Popular, maiorul Pastia a solicitat înființarea a două burse pentru „perfecționarea a doi elevi sau eleve a Conservatoarelor din țară, talentați și devotați artei teatrale, de preferință din cei proveniți din Focșani și județul Putna”. Dorința maiorului Pastia a devenit realitate în anul 2020, când au fost acordate primele două burse care poartă numele filantropului focșănean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?