Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Dimitriu plus Zârnă (egal fâs pe banii focșănenilor) latră din nou de după gard la primarul Misăilă

Primarul Cristi Misăilă îi acuză pe liberalii focșăneni că și-au făcut o profesie din defăimarea muncii sale. Ultimul exemplu este activitatea desfășurată în ultimii ani la CSM Focșani 2007, unde au fost făcute verificări de către Corpul de Control al Primarului. În urma controlului a fost realizat un raport cu suspiciuni asupra unor nereguli, concluziile acestui control fiind transmise de primarul Misăilă și la Camera de Conturi. Joi, liberalii au transformat sediul clubului sportiv CSM Focșani 2007 într-o anexă de partid și au organizat o așa zisă conferință în care au încercat să însăileze o serie de acuzații la adresa primarului municipiului.

Acuzațiile au fost demontate punct cu punct de primarul Cristi Misăilă. „Un proverb românesc spune că ”un prost aruncă o piatră în lac și zece deștepți se chinuie să o scoată!”. Cam așa s-a întâmplat astăzi într-o conferință de presă unde doi reprezentanți ai ”partenerilor” de la PNL, celebri pentru istețimea lor, au debitat mai multe inepții prin care doreau să lege neregulile descoperite la CSM Focșani 2007 de persoana mea. În primul rând aș dori să fac precizarea că toate aspectele despre care s-a scris în mass-media în ultima perioadă sunt provenite dintr-un raport realizat de Corpul de Control al Primarului. Eu au trimis Corpul de Control să verifice activitatea CSM Focșani 2007, iar toate aspectele descoperite în activitatea clubului urmează să fie verificate și de Curtea de Conturi instituție pe care, de asemenea, am sesizat-o! Cred că este mai mult decât evident că dacă aș fi fost în vreo înțelegere cu cineva de la CSM Focșani 2007 nu aș fi făcut astfel de demersuri! Mai mult de atât, dacă ar ști puțină carte, cei care au formulat acuzații la adresa mea ar ști că directorul CSM Focșani 2007 este ordonator terțiar de credite și UNICUL responsabil pentru modul de gestionare a finanțelor clubului!
Însă cei mai sus menționați nu gândesc cu mintea lor! Ei au doar interesul politic de a-mi defăima imaginea! Dacă o doamnă care și-a făcut din defăimarea mea o profesie, mă acuză de diverse chestiuni, asta nu înseamnă că se închide dosarul șefului ei, Grindă, de la Parchetul General. Și nici nu uită lumea de cum i-a ultragiat Grindă pe oamenii legii! Pe de altă parte, dacă acești domni ar fi interesați de soarta CSM Focșani 2007, ar trebui să știe că lucrurile în cadrul clubului funcționează la fel! Aspectele sesizate de Corpul de Control continuă și acum, când din Comitetul Director face parte și eminența cenușie zârnă. Și, pentru că cei care astăzi vorbesc despre ilegalități, nu știu să facă ceva în viață, doresc să informez opinia publică și despre faptul că încă de anul trecut am solicitat și modificarea procedurilor de lucru la CSM Focșani 2007, tocmai pentru ca astfel de aspecte să nu se mai întâmple.
Conferința de presă organizată de cei doi liberali, în care am fost acuzat de toate incompatibilitățile și restul relelor de pe acest pământ trebuie citită și în altă cheie! Este evident că la nivelul Municipiului Focșani nu se dorește o coabitare politică PNL-PSD, așa cum există ea la nivel național, dar și la nivel județean! Deși personal am făcut toate demersurile pentru ca o astfel de colaborare să existe și în Municipiul Focșani, ea nu se dorește! Sunt convins că agenda PNL Vrancea este alta decât agenda pe care liberalii o au, la acest moment, la nivelul Coaliției și la nivelul Guvernului României.
Dacă interesul PNL Vrancea și al președintelui Cătălin Toma este acela de a compromite activitatea și imaginea Primăriei Municipiului Focșani îi transmit, pe această cale, că nu îl onorează o astfel de abordare și că, din acest război surd al declarațiilor inconștiente și al boicotului proiectelor noastre, au de pierdut doar focșănenii! Deși Cătălin Toma nu locuiește în Municipiul Focșani, nu cred că ar trebui să gândească în acești termeni la viitorul orașului nostru pentru că aici își educă copilul și aici este sediul administrativ al Consiliului Județean Vrancea. Pentru că am început acest Drept la Replică cu un proverb, aș vrea să închei cu un alt proverb: ”Dă-i Doamne românului mintea cea din urmă!””, se arată în comunicatul primarului Misăilă.

Dimitriu e pe făraș?

Fără activitate de când este viceprimar pe banii focșănenilor, PNL-ista Ana Maria Dimitriu are totuși periodic câteva zbateri pentru a arăta că muncește. Așa s-a întâmplat și cu ocazia ultimei „conferințe de presă” – aproape fără presă, în care, din cine știe ce rațiuni, stimabila doamnă viceprimar a ajuns la CSM Focșani, pentru a relua câteva discuții pe subiecte care îi neliniștesc nopțile. Nu a fost singură, draga de ea, ci l-a luat pe consilierul Cristian Zîrnă, care posibil să o fi ajutat în calitate de ex-șofer. În tandem, cei doi reprezentanți de seamă ai PNL, spuma spumelor cum ar veni, au început a aduce acuze la adresa primarului Cristi Valentin Misăilă, care pare a fi întotdeauna „vinovatul” în toate poveștile din capetele PNL-iștilor.

S-a reluat astfel discuția pe tema controlului pe care chiar primarul l-a trimis la CSM 2007 Focșani, iar apogeul a fost atins când Ana Maria Dimitriu a anunțat că a trimis, cu mânuța sa tremurândă, sesizări către Direcția Națională Anticorupție și Agenția Națională de Integritate, vizavi de activitatea primarului Misăilă. Da, chiar doamna viceprimar fără atribuții, care stă cel mai ades închisă între cei patru pereți ai biroului de teama furiei focșănenilor de care și-a bătut constant joc, dar mai pune câte o poză de „viceprimar implicat”, are noi preocupări: în timpul programului, pe banii noștri, ai tuturor, ticluiește adrese și sesizări fără fundament!

Măcar de ar da bine inclusiv în ochii propriilor colegi, dat fiind că prin gura târgului se zvonește că aceștia ar fi sătui până peste cap de istericalele și perpetuele gafe ale celei care a primit o funcție cu care nici nu prea știe ce să facă. Din acest motiv, pare-se că doamna Dimitriu are zilele cam numărate în fotoliul de viceprimar în care s-a întins peste măsură, colegii domniei sale – atâția cât au și neuroni pe plus – fiind cu ochii larg deschiși la activitatea și ieșirile sale publice. Nu este niciun secret nici relația apropiată pe care Dimitriu o menține cu Ion „Grindă” Ștefan, așa că nu ar surprinde pe nimeni ca aceasta să fie pusă un pic la respect. Iar despre eminența Zîrnă doar el poate că a înțeles ce a dorit să spună. Poate așa înțelegem afirmații precum că CSM Focșani că „are nevoie de o strategie care a avut-o” sau nemulțumirea că se investesc peste opt milioane de lei în complexul de terenuri sportive de la Liceul cu Program Sportiv din municipiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?