Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO: Președintele interimar al PSD Vrancea, Nicușor Halici: Țelul nostru este să dezvoltăm Vrancea în continuare, indiferent de coaliție, de înțelegeri politice

Consilierii municipali din Focșani trebuie să renunțe la interesele politice și să colaboreze pentru a găsi soluțiile care să rezolve problemele cetățenilor, a declarat președintele interimar al PSD Vrancea, deputatul Nicușor Halici. Liderul social democrat s-a referit la situația de la Focșani în cadrul conferinței de presă organizate la noul sediu al organizației județene și a subliniat că este prematur să se discute la acest moment despre o coaliție PSD-PNL la nivel județean sau municipal. Însă aceasta nu înseamnă că reprezentanții celor două partide nu trebuie să colaboreze și să identifice soluții prin care să dezvolte comunitatea locală.

Deputatul Nicușor Halici a menționat că, la nivelul Consiliului Local Focșani, sunt câțiva consilierii locali PNL care încă nu au renunțat la interesele politice și „ori nu înțeleg legea, ori nu vor să o respecte în litera și spiritul ei”. „De multe ori, atunci când am vorbit cu președintele Toma și cu primarul municipiului Focșani, am sesizat în partea alianței (PNL-USR – n.r.) un soi de negativism sau de respingere a unor idei. Nu o vorba de a face un compromis în favoarea sau în defavoarea cuiva, ci de a face un compromis politic, și a intra în logica legală de a rezolva lucrurile. Din punctul meu de vedere sunt anumiți consilieri municipali la PNL care ori nu înțeleg legea, ori nu vor să o respecte în litera și spiritul ei. Acolo am văzut o vehemență mai mare. Consilierii PSD au înțeles și atunci când a fost cazul, au făcut acele compromisuri politice. Nu e un compromis să renunți la un interes politic atunci când este pentru dezvoltarea comunității”, a spus președintele PSD Vrancea, Nicușor Halici, precizând că social democrații vor încerca să fie cât mai puține conflicte în 2022 la nivelul Consiliului Local Focșani.

Președintele interimar al PSD Vrancea a menționat că între cele două partide nu au fost discuții referitoare la eventuale numite în funcțiile politice de la nivelul instituțiilor publice. Chiar și așa, eventualele discuții se vor referi doar la posturile libere, nu la cele ocupate prin concurs. Dacă se va ajunge la negocierea acestor funcții politice, rămâne de văzut ce criterii vor fi folosite deoarece, la acest moment, PNL mai are un singur parlamentar, comparativ cu trei la PSD. Nicușor Halici a precizat că, deși nu face publice anumite nemulțumiri referitoare la funcționarea instituțiilor publice, aceasta nu înseamnă că nu solicită rezolvarea lor și a dat exemplul fostului prefect. Însă, a subliniat deputatul social democrat, obiectivul PSD este de a dezvolta Vrancea și de aceea, prin demersurile făcute la nivel central, se insistă pe procedurile care să ducă la demararea lucrărilor la autostrada A7 și la construcția noului spital județean de la Focșani. „Am anumite nemulțumiri dar nu înseamnă că, dacă nu am o reacție, stăm impasibili și nu solicităm rezolvarea problemelor. Una dintre ele fiind pentru fostul prefect. Chiar dacă nu am avut o reacție publică, știam că urmează reașezarea funcțiilor prefecților și nu avea rost să mai solicit demisia. Avem aceeași abordare, de a propune oameni cu expertiză, cu experiență, care au demonstrat acolo unde au fost că pot face ceva. Țelul nostru este să construim, să dezvoltăm Vrancea în continuare, indiferent de coaliție, de înțelegeri politice. Acesta este obiectivul nostru pentru că ne pasă de oameni și vrem să ne implicăm în continuare în dezvoltarea comunităților. De aceea, prin miniștrii pe care îi are PSD, insist foarte mult pe continuarea procedurilor la autostradă, la spital”, a declarat președintele interimar al PSD Vrancea, Nicușor Halici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?