Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Profesorul și antrenorul Laurențiu Muscalu lansează o nouă carte

O nouă carte semnată de Laurențiu Muscalu va apărea în curând ! Istoria Clubului Sportiv Pro Sport Focșani și interviuri cu personalități ale sportului românesc și european.

Dorin Chiotea (TVR 1), Narcis Drejan (DIGI TV, GSP) și Daniel Nazare (PRO SPORT) prefațează acest volum de excepție semnat de Laurențiu Muscalu!

PREFAȚĂ – Daniel Nazare (Pro Sport)

„Laurențiu Muscalu este ca un atlet care nu se oprește nici după linia de sosire!ProSport n-a fost o echipă. A fost o școală de făcut presă. Eu am învățat de la alți jurnaliști, Laurențiu Muscalu a învățat de la mine și de la alții, toți am învățat unii de la alții. Ne-am format, am lucrat alături de nume precum Cristian Țopescu, Dorin Chioțea, Marius Mitran ori Ioan Cupen. Azi, presa sportivă e plină de oameni crescuți la ProSport. Mai buni, mai răi, mai talentați, mai puțin talentați, mai șulfe sau mai săritori. La Focșani, via Băcău, a apărut un om care a lăsat în spate, acum observ asta cu plăcere, multă voie bună. Deloc încrâncenare sau polițe de plătit. Laurențiu Muscalu pare un atlet care nu se oprește nici măcar la linia de finiș. Aleargă în continuare, fie că e zi sau noapte, marți sau duminică, zi de muncă sau concediu. Asta-i imaginea pe care o am în minte din perioada ProSport 2003-2007 în care am lucrat împreună.

Din 2019 m-am întors la ProSport, site-ul care nu mai e ziar, unde nu mai miroase a cerneală dar care e azi apreciat pentru viteza de reacție. Viteza de azi împotriva poveștilor de altădată e chiar polemica dintre jurnaliștii bătrâni cu „postacii” talentați de azi. Laurențiu Muscalu e un tip care nu stă o clipă, care scrie, care-și notează, pe care-l vezi mereu vorbind la telefon. Despre fotbal, aproape numai despre fotbal. Nu îmi imaginez o discuție cu el în care să nu zâmbim. Când mă gândesc la Vrancea, inevitabil printre vinurile bune, fentele lui Narcis Răducan, fotbalistul și arbitrul Ionică Serea, matematicianul Gheorghe Gheba, marii actori Leopoldina Bălănuță și Ion Dichiseanu, să nu-l omitem pe jurnalistul Laurențiu Muscalu. Nu îi ridicăm o statuie, poate e prea mult chiar și o carte fiindcă azi e la modă să zgârâi pereții pe Facebook ca să dea like vecinul de la etajul 2, e certitudine că autorul merită o reverență. Respect, Laurențiu Muscalu!”

PREFAȚĂ – Narcis Drejan (Digi TV, GSP)

„CARIERĂ DREAPTĂ, FARĂ OCOLIȘURI !

Între Craiova și Bacău sunt 521 de kilometri, via București, iar drumul de 7 ore, cu blocaje în trafic poți face și 8 ore, dar ai timp să povestești o bună parte din viață. Și țin minte, că în urmă cu 17 ani, așa l-am cunoscut pe Laurențiu Muscalu. Venise de la ProSport, ediția de Moldova, la Craiova, cu echipa de acolo, pentru a prelua modelul ediției de Oltenia, văzută foarte bine acolo unde se dă ceasul, cum spuneam noi, cei din Provincie. Laurențiu Muscalu este unul dintre cei mai experimentați și cunoscuți jurnaliști din țară, pentru că nu aș rezuma activitatea sa doar la nivelul Moldovei. În cariera sa a discutat cu toți oamenii importanți din sportul românesc realizând interviuri de excepție. În București, la redacția centrală, mai făceam glume, când mai inventau niște vedete ale presei interviuri cu Roman Abramovici sau cu oameni la care nu ajungeai nici dacă le cunoșteai secretarele. Și aici apărea gluma: Nu-i nimic, îl trimitem pe Muscalu, că sigur se strecoară printr-un cărucior de room-service și îi pune reportofonul și lui Eusebio sau Pele. De când îl cunosc, Laurențiu Muscalu e direct, pragmatic și onest. L-aș compara cu o fântână cu apă cristalină, dintre doi munți, unde ecoul se aude mai clar decât o înregistrare într-un studio profesionist. Ecoul îți vine clar, răspicat și te convinge că e vocea ta, neprelucrată de vreun efect special, că tot trăim în vremea transformărilor din softurile aplicațiilor de înfrumusețare, slăbire, îngrășare sau mai știu eu ce. Și așa cum este Laurențiu Muscalu, la fel este și cariera pe care a îmbrățișat-o, dreaptă, fără ocolișuri, totul spus așa cum trebuie.

PREFAȚĂ – Dorin Chiotea (TVR 1)

„Un profesionist redutabil

Între oamenii bravi pe care i-am întâlnit, Laurențiu Muscalu ocupă un loc special în inima mea. Mereu energic, cu spirit liber, gata să se dăruiască oricând meseriei, îi citești în ochi licărul pasiunii moștenite de la tatăl său, dar și cultivată intens. Dintr-un profesionist redutabil mi-a devenit prieten statornic. Laur este un jurnalist bun, curios și onest. Are harul să se facă ușor înțeles de toată lumea, e un povestitor captivant și un excelent cunoscător al fenomenului sportiv. Dar cel mai important atu al lui este curajul, care nu l-a lăsat niciodată în ciuda efectelor și presiunilor cu care vine la pachet.

Cartea de față este precum o oglindă a strădaniilor sale. Mai mult, are suflet! Citiți-o, pentru că va veți simți ca într-o călătorie mereu provocatoare, cu personaje reale și cunoscute și cu întâmplări adevărate”.

Sursa text și foto – Facebook/Laurentiu Muscalu TV https://www.facebook.com/102457371338926/posts/454096152841711/

N.R. Laurențiu Muscalu a intrat în presă în anii ‘90. A lucrat la Tv Diplomatic și a fost colaborator pentru redacția sport a Pro TV. A avut apoi emisiune sportivă la Uniplus Radio, a scris la Monitorul de Vrancea și a fost, între anii 2004-2010, redactor-șef al ediției de Moldova a cotidianului Prosport, realizând interviuri cu personalități ale sportului intern și internațional. Laurențiu Muscalu a publicat cartea de interviuri „Fotbalul dragostea mea”, în care se regăsesc momente unice din lumea sportului românesc, interviuri cu Anghel Iordănescu, Mircea Sandu, Gică Hagi, Gică Popescu, Ilie Năstase, Emerich Jenei, Cristian Chivu, Adrian Mutu, Mircea Lucescu, Helmuth Duckadam, Octavian Bellu, Mariana Bitang.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?