Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Vrâncean căutat de autoritățile din Portugalia după mai multe furturi, inclusiv dintr-o biserică și o grădiniță

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, originar din Mărășești, va face o călătorie gratis în Portugalia, țară în care este cercetat de autorități pentru mai multe fapte de furt, comise începând cu anul 2009. Vrânceanul avea un mandat de arestare emis pe numele său, iar în penultima zi a anului 2021 Curtea de Apel Galați a decis ca acesta să fie predat autorităților din această țară pentru continuarea cercetărilor: (…) ia act de consimţământul persoanei solicitate (…), de a fi predată autorităţilor judiciare din Portugalia. Admite cererea autorităţii judiciare din Portugalia şi dispune punerea în executare a mandatului european de arestare emis la data de 08.11.2021 de Tribunalul Districtului Aveiro – Curtea Centrală Penală Santa Maria de Feira – Judecător 3, pe numele persoanei solicitate (…) dispune arestarea provizorie a persoanei solicitate, pe o durată de 30 de zile, cu începere de la data de 30.12.2021 şi până la data de 28.01.2022, şi predarea acesteia către autorităţile judiciare din Portugalia.

În statul portughez, bărbatul urmează să fie cercetat pentru fapte comise împreună cu alte persoane, prima dintre acestea fiind în dauna unei biserici – în noiembrie 2009, când a distrus parțial o ușă, iar din interior a luat 27 euro găsiți într-un portofel, plus trei cruci parohiale din argint și aur și patru tuburi din argint, articole folosite pentru slujbele religioase, prejudiciul total fiind de 12.800 euro.

O altă faptă de furt ar fi fost comisă la un birou financiar, de unde acesta, împreună cu alte persoane, a luat o cutie metalică conținând 44,17 euro și o monedă de 5 scuzi, plus o tabletă în valoare de 80 euro. Totodată, hoții au vrut să spargă și un seif în care erau 51.444,34 euro, însă nu au reușit. Au reușit să producă însă pagube 181.43 euro, iar în aceeași zi au mers la o grădiniță, de unde au plecat cu mâna goală, producând în schimb pagube de aproximativ 1.000 de euro.

Hoții nu s-au lăsat însă cu una cu două, iar la aceeași dată au intrat într-o vilă aflată în construcție, de aici plecând cu o scară de metal în valoare de 150 euro, producând totodată pagube de 30 euro. Din aceeași zonă, hoții au ochit o altă casă, de unde au luat o mașină de spălat în valoare de 737,99 euro și 5 euro în monede.

Acestea nu sunt însă singurele fapte, vrânceanul urmând a fi anchetat în Portugalia și pentru un furt comis în dauna unei societăți – de unde au luat scule și piese metalice în valoare de aproximativ 30.000 de euro, precum și un alt furt comis în dauna unei alte societăți – prejudiciul total reținut fiind de 5.520 euro, prin sustragerea de cazane de oțel inoxidabil pentru încălzirea apei, foi de oțel inoxidabil, capace pentru cuve de inox, bare și alte deșeuri de inox.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?