Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

GALERIE FOTO: Fotbal, Liga a III-a – Focșănenii, la un punct de play-off!

  • CSM 2007 va începe la 17 ianuarie pregătirea pentru sezonul de primăvară

Echipa de fotbal seniori a CSM Focșani a încheiat sezonul de toamnă 2021 pe locul al doilea al Seriei 2 a Ligii a III-a. După 15 etape, formația antrenată de Marius Bratu are 35 de puncte acumulate din 11 victorii și două egaluri. Prin comparație cu sezonul 2020-2021, focșănenii au cu 8 puncte mai multe. Atunci pierduseră tot două meciuri, însă terminaseră 6 la egalitate. Comparația relevă un plus de calitate pentru echipa campionatului 2021-2022 care a fost mai productivă în atac, 4 goluri în plus, dar mult mai sigură în apărare, cu 6 goluri mai puține. A fost o diferență de stil de joc, formația lui Marius Bratu interpretând în mod evident o partitură mai eficientă.

Mai importantă decât toate aceste date statistice este performanța conducerii echipei în varianta 2021-2022 care a reușit în lucrarea sa cu o formulă de echipă reconstruită în axa sa, începând cu portarul și continuând cu fundașii centrali și mijlocașii centrali. Aproape toți aceștia fuseseră folosiți, dar nu în rol de titulari, și în campionatul precedent. Marius Bratu a valorificat calitățile jucătorilor funcție de care a stabilit – cred că și împreună cu colegii din conducerea echipei – o partitură ce s-a dovedit până acum valabilă!

Deciziile decisive în acest sens au fost readucerea în poartă a experimentatului Gabriel Lazăr, portar valoros, dar și foarte bun conducător de echipă din teren, aducerea lui Sorin Săpunaru în rol de mijlocaș de acoperire-construcție, i-a dat lui Claudiu Băciuț libertatea de mișcare ce-a dat un veritabil golgeter, mijlocașul-atacant reușind să marcheze de 16 ori! L-a readus pe Sorin Strătilă într-o formă pe care o avusese demult, pe când era mai tânăr cu ceva ani. A adus la mijloc un jucător bun, Ciochină, alături de care l-a readus pe Alin Dascălu, jucător talentat, care mai are de muncit până la a-și atinge potențialul. A crezut în valoarea lui Mădălin Predoiu pe care l-a readus în echipă, ca și pe Cosmin Pasăre. I-am numit pe cei care au fost mai mult decât în precedentul campionat, ceilalți jucători confirmându-și prin prestația din teren calitățile cunoscute. În sezonul 2021-2022 au debutat mai mulți juniori focșăneni care au arătat că-și merită locul în echipa ce reprezintă municipiul în Liga a III-a. Pentru că a existat mai tot timpul în jurul echipei o dezbatere legată de proporția jucătorilor locali în raport cu cei veniți din alte părți ale țării, este de constatat că pe foile de joc de la diverse meciuri au fost înscriși mereu 14-16 fotbaliști vrânceni sau formați la juniorii CSM 2007 sau LPS Focșani.

Ce urmează!

Pregătirea echipei pentru sezonul de primăvară va începe la Stadionul Milcovul, la 17 ianuarie. Mai sunt de jucat din retur trei etape – una acasă, la 19 martie, cu CSM Râmnicu Sărat și două în deplasare, la 12 martie, la Metalul Buzău și la 26 martie, la Sporting Liești. Din cele trei jocuri, focșănenii au nevoie de un punct pentru a promova în play-off. Practic, CSM 2007 este în play-off-ul care va avea 9 etape. Dacă lucrurile la echipă vor fi ca și în toamnă, Focșaniul va avea în primăvară echipă la barajul pentru Liga a III-a, unde se poate întâmpla orice! Inclusiv promovarea. Însă mai este cale până acolo!

Conducerea echipei va avea de menținut cel puțin același nivel al valorii din cele 15 etape de până acum. Marius Bratu mi-a spus că vor veni 2, maximum 3 jucători. A plecat un extrajudețean – Agafiței, revine un altul – Taciuc. ”Pleacă și Ciochină, vedem cine vine. Mizăm în continuare pe localnici. Este posibil să se întoarcă la echipă alți doi localnici (n.n. unul dintre ei este Cătălin Costin). Pentru viitor, îmi doresc să am maximum 5 jucători din afara județului. Ceilalți să fie vrânceni. Copiii noștri trebuie să crească frumos!”, mi-a mai spus antrenorul Marius Bratu.

Am vorbit ieri cu Brian Lemac, valorosul vârf de atac aflat încă în convalescență după grava accidentare din amicalul din toamnă cu Viitorul Ianca. Mi-a spus că mai are dureri doar în zona genunchiului când face efort și că va ști mai multe după controlul medical pe care îl va face mâine. În sezonul de primăvară, foarte încărcat, echipa CSM Focșani 2007 are cu siguranță nevoie de un fotbalist de calibrul lui Brian Lemac!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?