Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

FOTO! Sportivii, elevii și profesorii de top din Vrancea, premiați de Consiliul Județean, în cadrul galei ”Olimpicii pe primul loc!”

Consiliul Județean Vrancea a premiat azi sportivii campioni europeni și naționali, dar și elevii de top din județ, în cadrul galei „Olimpicii pe primul loc!”.

În cadrul acestui eveniment au fost premiați 107 sportivi, antrenori, elevi și profesori, care pe tot parcursul acestui an au avut rezultate remarcabile în domeniile în care activează. Mai exact, este vorba de 49 de sportivi, din care 18 fotbaliști, 11 antrenori, 23 de elevi și 15 profesori. Suma totală alocată de Consiliul Județean Vrancea pentru premierea sportivilor și elevilor a fost de 138.000 de lei.

Tot azi au mai fost premiați 9 elevi din cadrul Centrelor de Educație Incluzivă ”Elena Doamna” Focșani, Mihălceni și Măicănești, care au participat la concursul de desene „Cine ne otrăvește aerul?“, organizat tot de Consiliul Județean Vrancea în cadrul campaniei de informare și conștientizare 2021: „Vrem să respirăm aer curat“. Cei nouă elevi au primit câte o tabletă.

Consiliul Județean Vrancea recompensează în acest fel excelența în educație și în sport! Tinerii vrânceni care s-au remarcat în acest an prin rezultate deosebite la competițiile sportive naționale și internaționale, precum și elevii care au obținut premii la concursurile școlare naționale în anul școlar 2020 – 2021, au fost premiați și felicitați astăzi la Consiliul Județean Vrancea de către președintele Cătălin Toma și vicepreședintele Ionel Cel-Mare, în cadrul galei de tradiție ”Olimpicii pe primul loc!”.

Felicitări pentru rezultatele obținute și felicitări celor care vă susțin și fără de care talentul vostru ar fi doar un foc de artificii: părinții, profesorii, antrenorii. Sunt onorat să fiu în aceeași sală cu voi. Consiliul Județean Vrancea susține în mod concret fenomenul sportiv și competițional și sportivii de performanță, dar și elevii de excelență și vă asigurăm de tot sprijinul nostru. Mă înclin în fața voastră, pentru că voi sunteți viitorul! Să nu renunțați niciodată la ceea ce v-ați propus! Vă urez mult succes și multe rezultate frumoase!”, a declarat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea, la festivitățile de premiere a celor care au făcut cunoscut numele Vrancei în toată România, dar și în Europa, prin performanțele realizate.

4 sportivi vrânceni au devenit campioni europeni

Gimnastele Ana-Maria Bărbosu, Iulia Trestianu, canotoarea Larisa Bogdan și judoka Laris Borș au devenit campioni europeni, iar ceilalți sportivi și elevi premiați astăzi au câștigat titluri naționale și premii la concursurile naționale de matematică Lumina Math. Premiată a fost și echipa de fotbal în sală Sportul Ciorăști, promovată în prima ligă a României, la eveniment fiind prezent și primarul comunei Ciorăști, Nicolae Braicău. Este vorba de fotbaliștii: Remus Popa; Răzvan Crăciun; Gică Dospinescu; Florin Nistor; Ion Dumitru; Vlăduț Dudău; Ovidiu Aramă; Cristian Marian; Florin Ion; Florin Halceanu; Ștefan Lupu; Răzvan Mihalache; Emil Burcacel; Andrei Mazilu; George Ioniță-Director/Antrenor S; Marius Cozma-Antrenor;Vlad Stavarache-Delegat.

238 de mii de lei alocați de CJ Vrancea pentru premierea performanței

Dat fiind numărul mare al celor care au obținut rezultate deosebite, Consiliul Județean Vrancea a decis să suplimenteze față de alți ani atât sumele alocate premierii sportivilor, cât și cele alocate antrenorilor, una din obligațiile administrației județene fiind aceea de a sprijini activitățile sportive. Așa se face că suma totală alocată de Consiliul Județean Vrancea pentru premierea sportivilor și elevilor a fost de 138.000 de lei. Tot în acest an, CJ Vrancea a mai alocat 100.000 de lei pentru ”Superliga copiilor la fotbal”, a finanțat Turului Vrancei la ciclism (etapa națională organizată de Federația Română de Ciclism) și a început demersurile pentru înființarea la Focșani a filialei Universității Naționale de educație Fizică și Sport București.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?