Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Feliciu Paraschiv, managerul PACO: Totul se scumpește, dar noi asigurăm printre cele mai mici prețuri la produsele din coșul de cumpărături

Producătorii din industria alimentară anunță majorări de prețuri în toate sectoarele din cauza creșterii tarifelor la energie electrică și gazele naturale. Dragoș Frumosu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară, a declarat la Profit NewsTV că, de la 1 ianuarie, sunt așteptate scumpiri în lanț, de la panificaţie la carnea de porc și produsele lactate. O parte din majorările de prețuri se vor vedea în rafturile magazinelor încă din luna decembrie când cozonacul va fi mai scump cu circa 30%. Majorările sunt estimate între 5% la produsele lactate până la 20% carne de porc, carne de pasăre sau ulei. „Discutăm de creșterea prețului la cereale – a mai crescut după seceta de anul trecut – creșterea prețului la energie electrică, gaze, care intervin direct în acest sector. Creșterile pot ajunge până la 60%. Sigur, nu se va ajunge până acolo, pentru că puterea de cumpărare a românilor este mică. În sectorul panificației se fac calcule de prețuri, zilnic, pentru a rezista la un anumit nivel”, a spus Dragoș Frumosu, potrivit profit.rohttps://bit.ly/3Enf4Q7

Majorările de prețuri la produsele de bază au fost resimțite de vrânceni în ultimele luni la achizițiile făcute din rețelele de magazine prezente pe piața locală. O monitorizare a prețurilor principalelor bunuri de larg consum arată diferențe care ajung și la câțiva lei între prețurile practicate în supermarketuri. De exemplu, valoarea coșului de cumpărături format din 7 produse de bază, precum zahăr, făină, cafea, iaurt, ciocolată, cașcaval și săpun depășește 33 lei. Valoarea coșului depinde de ofertele zilnice ale retailerilor. Nu în ultimul rând, de preferințele clienților pentru anumite mărci de produse. Unii nu au încredere în mărcile proprii ale retailerilor și preferă produse a căror calitate au verificat-o în timp.

Singurul retailer autohton din Vrancea, Supermarket PACO asigură clienților printre cele mai mici prețuri la produsele din coșul de cumpărături. Sunt produse mai ieftine cu câțiva lei decât la alți retaileri. În magazinele PACO pot fi găsite și produse de la producătorii vrânceni, precum Aurora, Moripan sau Odovitis. Directorul general al rețelei Supermarket PACO, Feliciu Paraschiv, ne-a spus că, din cauza prețurilor crescute la energia electrică, sunt multe presiuni din partea producătorilor pentru a crește prețul produsului final.

Aceste scumpiri vor duce la schimbarea comportamentului clienților, care se vor orienta către produse mai ieftine și vor fi mult mai atenți la ceea ce pun în coș. „Oamenii sunt mai chibzuiţi la cumpărături, cumpără mai ieftin, cumpără produse cu termen de valabilitate mai mare. De asemenea, am observat o creştere de 20% la conservele de peşte, de carne şi la paste, asta peste creşterea normală pe care o aveam. Românii deja încep să îşi facă rezerve“, spune managerul PACO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?