Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

FOTO: Focșani. Este asfaltată strada Ion Basgan, care va fi cu sens unic. Se lucrează și în zona străzii Gheorghe Doja

Lucrările la strada Ion Basgan se apropie de finalizare după ce constructorul a început asfaltarea străzii, pe tronsonul aflat în zona blocurilor, începând de la intersecția cu Strada Mare a Unirii până la ieșirea spre Bulevardul Independenței. Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, menționează că această zonă nu a fost niciodată sistematizată dar în curând aici vor fi amenajate locuri de parcare, spații verzi, trotuare și pistă de bicicletă. Strada va fi cu sens unic! Lucrările pe acest tronson au început în toamnă și sunt bucuros să văd că investiția se apropie de final. Lucrăm și în zona Străzii Gheorghe Doja, unde am turnat deja primul strat de asfalt pe mai multe fundături. Focșani, acasă, a anunțat edilul municipiului.

Lucrările pe aceste tronsoane de străzi ar fi avut un stadiu mai avansat dacă nu ar exista orgoliile consilierilor PNL-USR, preocupați mai mult să își vadă numele pe o bucată de hârtie decât să aprobe banii pentru proiecte de investiții. Exemplul cel mai recent este al proiectului privind refacerea străzilor Gheorghe Doja și fundătura Gheorghe Doja, Legumelor, Plantelor, Vasile Pârvan și Bahne. Inițial, lucrările au fost începute cu finanțare de la bugetul local iar ulterior, liberalii au susținut că vor alocați bani de la bugetul de stat, prin Compania Națională de Investiții pentru lucrările la infrastructură. A fost adoptată chiar o hotărâre prin care municipalitatea a predat amplasamentul Companiei Naționale de Investiții (CNI), pentru a continua lucrările începute. Însă nu s-a întâmplat nimic pentru că la Ministerul Dezvoltării nu erau fonduri suficiente pentru lucrările de asfaltare a drumurilor. În acest context, primarul Cristi Misăilă a propus ca lucrările să fie reluate cu finanțare de la bugetul local astfel încât locuitorii de pe aceste străzi să poată circula normal. A fost propusă chiar o sumă de bani pentru continuarea lucrărilor, urmând ca restul finanțării să fie asigurată prin alt program guvernamental.

Însă proiectul de hotărâre inițiat de primar a fost amânat câteva ședințe de Consiliu Local. Motivul invocat nu avea nicio legătură cu oportunitatea investiției, deoarece toți consilierii erau de acord că lucrările trebuie efectuate. Însă majoritatea PNL – USR era nemulțumită că edilul a fost cel care a inițiat proiectul și nu i-a trecut pe lista de coinițiatori pe consilierii locali. Abia după ce și-au văzut numele pe bucata de hârtie au fost de acord și au ridicat mâna în plenul Consiliului Local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?