Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Un tânăr de 21 de ani, din Cârligele, a fumat cannabis și s-a urcat la volan; a fost prins de polițiști, pe B-dul București din Focșani

La data de 25 noiembrie a.c., în jurul orei 08:30, polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției Orașului Odobești au depistat un bărbat, de 49 de ani din Odobești în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului pe Drumul Național 2 M, în orașul Odobești.

La testarea cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0, 51 mg/l alcool pur în aerul expirat

Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

 

În cursul nopții trecute, în jurul orei 00.05. polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au depistat un tânăr, de 21 de ani, din comuna Cârligele, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul București din municipiul Focșani, sub influența substanțelor psihoactive.

Fiind testat pentru consum de substanțe psihoactive, bărbatul a ieșit pozitiv la substanța THC-5 (cannabis).

De asemenea, polițiștii au ridicat o substanță tip vegetală de culoare verzuie care a fost găsită în autoturism.

Cercetările sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

Consumul de substanțe psihoactive influențează comportamentul conducătorilor de autovehicule, afectează capacitatea de a conduce, diminuează reflexele, aceștia nemaiputând fi stăpâni pe propriile mișcări și evita obstacolele apărute în cale. Totodată, conducătorul unui vehicul care a consumat substanțe psihoactive poate deveni agresiv, trecând foarte ușor de la o stare calmă la una de nervozitate, în cele mai multe cazuri finalitatea fiind producerea unui eveniment rutier, uneori cu consecințe deosebit de grave.

 

NU VĂ URCAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI SAU A SUBSTANȚELOR PSIHOACTIVE, DEOARECE SUNTEȚI UN PERICOL ÎN TRAFIC, ATÂT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ, CÂT ȘI PENTRU CEILALȚI PARTICIPANȚI LA TRAFIC!

Buletin de presă al IPJ Vrancea, 26 noiembrie 2021

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?