Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Soldat angajat la o unitate militară din Focșani, prins drogat la volan. Va face muncă în folosul comunității la un liceu din municipiu

Un soldat recrutat în decembrie 2020, din sursă externă, la o unitate militară din Focșani, a reușit „performanța” de a fi prins drogat la volan la nici șase luni de la angajare. A fost trimis în judecată, iar instanța militară a fost blândă cu apărătorul patriei, în condițiile în care s-a considerat că bărbatul de 21 de ani s-a urcat la volan doar din dorința de a ajunge acasă, chiar și drogat fiind, a condus doar 7 km și a avut o atitudine sinceră încă de la începutul urmăririi penale. De aici, instanța a dispus amânarea aplicării pedepsei, bărbatul fiind obligat să presteze activități neremunerate la un liceu din Focșani.. (…) pentru inculpatul soldat (…) stabilește pedeapsa de: 10 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau altor substanțe. (…) amână aplicarea pedepsei, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani. (…) obligă inculpatul la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii pe o perioadă de 30 de zile (…) în cadrul Colegiului Tehnic „Valeriu. D. Cotea” Focșani sau în cadrul Liceului Pedagogic „Spiru Haret” Focșani. (…) impune inculpatului să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate, în scopul prevenirii comiterii de fapte antisociale și în special cu privire la cele comise pe fondul consumului de substanțe psihoactive, se arată în hotărârea instanței.

Totodată, judecătorii au luat decizia să nu îi aplice și pedeapsa complementară și cea accesorie constând în interzicerea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule, tocmai pentru că își desfășoară activitatea în Focșani, unitatea militară fiind la o distanță importantă de domiciliul său din afara municipiului reședință de județ, astfel încât bărbatul face naveta cu autoturismul personal.

Același autoturism personal pe care îl conducea pe 1 iunie anul acesta, pe DN 2D, când a fost depistat de poliție. Instanța a mai reținut și altceva atunci când a motivat sentința, potrivit rolii.ro: anume că nu inculpatului i-a aparținut inițiativa consumării substanței psihoactive, ci a fost angrenat în această activitate de către anturajul său, fapt ce diminuează pericolul social reprezentat de activitatea sa infracțională”.

În data de 01.06.2021, în jurul orei 12, acesta s-a întâlnit cu fostul său coleg de liceu și prieten (…). Cei doi au stabilit să se întâlnească cu niște cunoștințe de ale lui (…), cu care acesta din urmă trebuia să vorbească ceva. Au reușit să se întâlnească cu cei doi tineri ale căror nume militarul nu le cunoaște, în zona pădurii de la ieșirea spre (…). Unul dintre cei doi tineri a arătat militarului și prietenului său o țigară făcută manual, comunicându-le că aceasta conține cannabis și propunându-le să o fumeze împreună, cei doi fiind de acord și procedând la inhalarea fumului produs în urma arderii țigării conținând substanța psihoactivă THC existentă în cannabis.

Inculpatul militar, după ce a inhalat în două rânduri fumul țigării, a simțit imediat o stare de amețeală, care a durat circa 2 minute, după care a dispărut. Au mai rămas în acea zonă circa 30 minute, după care militarul și prietenul său s-au despărțit de cei 2 tineri rămași necunoscuți, soldatul urcându-se la volanul autoturismului său marca Volksvagen și au început deplasarea către locuințelor lor din (…). După ce (…) a coborât din autoturism, iar inculpatul militar și-a continuat drumul spre locuința sa, în dreptul barului (…) a fost oprit de un echipaj de poliție, care a venit din spatele său, având semnalele luminoase și acustice în funcțiune și care era format din 2 polițiști, unul dintre ei întrebându-l pe militar dacă a consumat substanțe interzise, el răspunzând că a consumat cannabis.

A fost transportat la sediul I.P.J. Focșani, unde a fost testat cu aparatul Drager DrugTest, rezultatul fiind pozitiv la rubrica THC-5. Pornind de la această constatare, militarul a fost transportat la secția U.P.U. a Spitalului Județean de Urgență Sfântul Pantelimon Focșani, unde i s-a efectuat un test reactiv de urină pentru substanțe psihoactive (…), rezultatul fiind pozitiv la rubrica THC (Cannabis). După testările preliminare pentru determinarea substanțelor psihoactive, soldat (…) a fost condus la Spitalul Militar Focșani, unde i-a fost recoltată o mostră de urină și o mostră biologică de sânge în vederea determinării în organism a substanțelor psihoactive, a reținut instanța în motivare, conform sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?