Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Curățenie printre oamenii lui „Grindă”. Prefectul Berbece, cap de listă la schimbările pregătite de noua conducere PNL

Prefectul Gheorghiță Berbece este pe lista liberalilor care ar urma să fie schimbați din funcție de premierul Florin Cîțu din cauza votului și comportamentului la Congresul PNL din septembrie. Prefectul prim-vicepreședinte PNL este recunoscut pentru apropierea de deputatul Ion Ștefan „Grindă”, unul dintre susținătorii fostului președinte al PNL, Ludovic Orban, și care a urmat gestul acestuia din urmă, de a pleca din grupul parlamentar PNL. Prefectul a făcut parte din delegația vrânceană prezentă la congres, o delegație remarcată prin huiduielile adresate premierului. Un prim semnal al curățeniei care se face în rândul apropiaților lui Grindă a fost dat prin pierderea funcției de director executiv colectare al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi de către Sergiu Marian Bordea Ștefan, soţul nepoatei deputatului PNL. Cei din Fisc au profitat de pierderea influenței pe care o avea deputatul vrâncean pentru a-l trimite înapoi la Vamă pe Bordea Ștefan.

La fel, prefectul Berbece este pe lista celor care vor fi înlocuiți, alături de alți liberali parașutați prin diferite funcții din ministere și instituțiile deconcentrate. Surse oficiale spun că alături de numele prefectului se află cel al secretarului de stat Nicu Tănase, președinte la PNL Focșani și unul dintre apropiații lui Grindă. De altfel, mesajul dat de deputatul Ștefan la plecarea din grupul parlamentar PNL arată ruptura de partid și îl va ajuta pe Florin Cîțu să ia o decizie pentru zecile de neamuri și lipitori de afișe postați de Grindă și acoliții lui în posturi publice, pe salarii uriașe. Cea mai recentă „aroganță” a deputatului Ion Ștefan a fost angajarea unei nepoate, Ioana Ștefan, drept consiliera lui Nicu Tănase la Ministerul Dezvoltării.

Se pare că interimarul Cîțu a prins gustul schimbărilor prin prefecturi, numai la ședința de joia trecută numind doi noi prefecți, la Bacău și Brăila, și schimbând doi subprefecți. Cum o fi atmosfera prin Prefectura Vrancea, relaxată?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?