Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Vârteșcoiu. Pod peste râul Valea Seacă, în satul Faraoanele

Primăria Vârteșcoiu derulează un proiect privind construcția unui pod peste râul Valea Seacă, în satul Faraoanele. Investiția va fi realizată de societățile Brialbet SRL și Drum Design SRL. Valoarea totală a investiției este de peste 711 mii lei plus TVA. „Obiectivul specific îl constituie realizarea unui pod din beton armat care va asigura traversarea cursului râului Valea Seacă în condiții de siguranță pentru autovehicule și pietoni cu o deschidere de 12.00 m și oblicitate față de axul albiei de 70º, racordarea acestuia la drumul local existent și protejarea albiei în zona podului. Suprastructura se va realiza din 9 grinzi prefabricate cu lungimea de 12.00 m și înălțimea de 0.52 m“, se arată în prezentarea investiției.

Contractul menționat presupune: servicii de proiectare constând în elaborarea următoarelor: proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor, proiectul tehnic de execuție și detalii de execuție; asigurarea asistenței tehnice din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor; execuție de lucrări în conformitate cu proiectul tehnic și a detaliilor de execuție.

Primăria Vîrteșcoiu a finalizat două obiective de investiții. Este vorba de o Sală de Festivități și un loc de joacă, ambele construite în satul Beciu. Totodată, autoritățile locale mai au în derulare proiectul de investiții privind modernizarea străzilor: Fântânele, Mitoc, Deleanu, Foişor şi Fdt. Maior Gh. Pastia; şanţuri betonate pe străzile Maior Gh. Pastia, Olanelor, Matului, Troiţei şi Mihai Eminescu. Proiectul este realizat în intravilanul satelor: Pietroasa, Faraoanele şi Vîrteşcoiu. Lucrările constau în realizarea următoarelor lucrări: terasamente-reprofilare drum, strat de agregate naturale, balastare, adăugare de piatră spartă, turnarea a două straturi de asfalt, realizarea de acostamente laterale, rigole carosabile betonată, realizarea de podețe, etc. Valoarea lucrărilor este de peste 1,5 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?