Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Consiliul Județean intabulează construcțiile din cadrul proiectului „Vrancea Curată“

Consiliul Județean va realiza documentația topo-cadastrală şi va intabula construcțiile din cadrul proiectului ,,Sistem de management integrat al Deșeurilor în județul Vrancea“, cunoscut sub numele de „Vrancea Curată“. Proiectul este pus în practică de societatea AMD Topografie SRL. Obiectul contractului constă în prestarea serviciilor de întocmire a documentaţiei topo-cadastrale şi intabularea pentru 607 construcții din cadrul proiectului, realizându-se astfel identificarea, măsurarea, descrierea și înregistrarea imobilelor în documentele cadastrale și reprezentarea acestora pe hărți și planuri cadastrale. „Cadastrul și cartea funciară formează împreună un sistem unitar și obligatoriu de evidență tehnică, economică și juridică, de importanță națională, a tuturor imobilelor de pe întregul teritoriu al țării. Cadastrul, ca parte a sistemului integrat, realizează identificarea, măsurarea, descrierea și înregistrarea imobilelor în documentele cadastrale și reprezentarea acestora pe hărți și planuri cadastrale. Imobilele identificate, măsurate, descrise și înregistrate în documentele cadastrale se înscriu într-un registru public numit carte funciară în vederea evidențierii drepturilor reale imobiliare, drepturilor personale, actelor, faptelor sau raporturilor juridice care au legătură cu imobilul. Astfel, prestatorul va asigura serviciile de elaborare a documentaţiei topo-cadastrale în vederea determinării unei evidenţe exacte a construcțiilor din cadrul proiectului SMID Vrancea“, se arată în descrierea investiției.

La finele lunii iunie, Consiliul Județean Vrancea a organizat o conferință de presă la finalizarea Proiectului „Fazarea Proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Vrancea”. „În urma finalizării proiectului, gradul de acoperire a colectării în zona urbană va fi de 100%, iar în zona rurală de 90%. În zona rurală va fi introdus sistemul de colectare separată a deșeurilor din ambalaje și biodegradabile, iar volumul deșeurilor mixte la depozitele de deșeuri va fi redus cu 40%. Întreaga populație a județului Vrancea va beneficia de un sistem integrat de management al deșeurilor modern. Este un proiect major derulat de către Consiliul Județean Vrancea, într-adevăr cu o perioadă destul de lungă de implementare, un proiect care la ora actuală a costat peste 100 de milioane de lei. Finanțarea a fost mult mai mare dar s-au făcut economii în ceea ce privește implementarea acestui proiect. Proiectul a fost implementat și urmează ca celelalte faze, respectiv licitația pentru operatorul din cadrul SMID Haret și licitația pentru colectarea deșeurilor de pe întreg județul Vrancea să se desfășoare în etapa următoare astfel încât la 31 decembrie 2021 proiectul să fie funcțional”, a declarat atunci vicepreședintele Ionel Cel Mare.

Proiectul „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide în Judeţul Vrancea“, cunoscut și sub numele „Vrancea Curată“ are o valoare totală de aproximativ 107 milioane lei și a fost demarat la finele anului 2009, la inițiativa fostului președinte al Consiliului Județean, Marian Oprișan, care a și semnat contractul de finanțare. Proiectul „Vrancea Curată“ a fost întârziat mulți ani de procedurile de achiziție publică, mai exact contestațiile făcute de competitori. Doar la primul contract de lucrări a fost o întârziere de trei ani din cauza contestației și a procesului din instanțele de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?