Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

DOCUMENT. Școlile cu clase care își desfășoară activitatea online trebuie anunțate public

Vineri, 1 octombrie, inspectoratele școlare au primit o instrucțiune de la Ministerul Educației privind modul în care trebuie realizată informarea publică a școlilor cu clase care își desfășoară activitatea online.

Inspectoratelor școlare li s-a mai adus la cunoștință, pe lângă informarea publică a școlilor cu clase care își desfășoară activitatea online, și faptul că  trebuie ‘să intensifice controlul în școli’ și ‘să sprijine’ activitatea de testare cu testele cu salivă a elevilor, profesorilor și personalului auxiliar.

La nivelul Ministerului Educației și a inspectoratelor școlare s-a decis instituirea unor măsuri, ‘în vederea unei permanente comunicări publice pe tema funcționării unităților de învățământ în contextul pandemiei de Covid-19, precum și asigurării unui proces de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică’.

Documentul arată că ‘fiecare inspectorat școlar va crea o secțiune dedicată pe site-ul propriu, pe care va publica zilnic lista unităților școlare cu precizarea claselor cu activitatea online.’

Linkurile vor fi transmise pe email și ulterior, Ministerul Educației le va publica în secțiunea www.edu.ro/functionare_scoli.

Inspectoratele școlare intensifică acțiunile de control în vederea verificării respectării tuturor regulilor de protecție sanitară în școli, împreună cu instituțiile abilitate în acest sens.

Inspectoratele școlare și unitățile de învățământ vor sprijini acțiunile de testare, conform art. 2 alineatul (1) din HCNSU nr.76/30.09.2021, care prevede testarea cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din probă de salivă, pentru elevi și preșcolari, personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul acestora.’, mai arată documentul.

DOCUMENTUL POATE FI CONSULTAT AICI.

Sursa text: https://m.dcnews.ro/document-scolile-cu-clase-care-isi-desfasoara-activitmatea-online-trebuie-anuntate-public_839885.html

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?