Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Examenul de Evaluare Naţională, susţinut în 93 de centre


   Membrii Consiliului de Administrație al Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea au stabilit unde vor fi centrele de comunicare și evaluare pentru examenul național de Evaluare Națională, pe care îl vor susține elevii de clasa a VIII-a. Astfel, la nivel de județ vor funcționa 24 de centre de comunicare și 93 de centre de examinare. De asemenea, în cadrul aceluiași examen, vor funcționa și patru centre de evaluare. Lista completă a centrelor de examinare, comunicare și evaluare va fi postată în zilele următoare pe site-ul ISJ. 
   Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a se va desfășura în baza aceleiași metodologii după care a funcționat și anul trecut, iar repartizarea elevilor la licee se va face computerizat, în trei etape. Cursurile se vor încheia pentru elevii de clasa a VIII-a în data de 14 iunie, iar în perioada 17 – 19 iunie va avea loc înscrierea candidaților la examenul de Evaluare Națională. Elevii vor susține în data de 25 iunie prima probă scrisă, cea la Limba și Literatura Română, iar pe 26 iunie va fi susținută proba de limbă maternă. Ultima probă din examen, cea la matematică, va fi susținută în data de 27 iunie. Primele rezultate vor fi afișate în data de 29 iunie, până la ora 16.00, iar contestațiile vor fi depuse în aceeași zi, între orele 16.00 și 20.00.
   În perioada 30 iunie – 2 iulie vor fi soluționate contestațiile, iar în 3 iulie vor fi afișate rezultatele finale. În funcție de opțiunile înscrise pe fișele personale se va realiza repartiția computerizată a elevilor la licee. Chiar dacă vor obține medii sub 5, toți elevii vor fi repartizați în cele din urmă la un liceu. Dar, cu cât lista de opțiuni a candidaților va fi mai variată, cu atâta acesta va avea șanse mai mari să fie repartizat la liceu. Elevii care vor să urmeze cursurile liceelor vocaționale sau cei care vor să participe la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă se pot înscrie în perioada 27- 29 mai, urmând să susțină testările în intervalul 30 mai-1 iunie. Rezultatele vor fi afișate în 3 iunie și în aceeași zi vor putea fi depuse contestațiile în cazul elevilor care au optat pentru un liceu vocațional și sunt nemulțumiți de note, rezultatele finale urmând a fi afișate în data de 4 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?