Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

GALERIE FOTO: S-a deschis primul Centru Vocațional din Vânători, Maressia Education: „Găsește-i vocația, investește în educația copilului tău!‟

Centrul Vocațional Maressia Education este un proiect nou, lansat în Vânători,adresat părinților care vor să le ofere copiilor o dezvoltare construită în timp pe prinicipii ce îmbină armonios echilibrul emoțional, sportul și disciplina. Am stat de vorbă cu Alina Marica, președintele Asociației „Viitor pentru femei‟, care, alături de o echipă de profesioniști, își propune să-i ajute pe copii să devină adulți de succes.

Cum a apărut ideea Centrului Vocațional Maressia Education?

Maressia Education este un proiect implementat pe fonduri europene, care-și propune să le ofere copiilor ocazia de a-și descoperi și valorifica aptitudinile în mod inovator și distractiv. Sloganul centrului nostru este: «Găsește-i vocația, investește în educația copilului tău!». La Maressia Education punem accent pe trei aspecte: descoperirea aptitudinilor copiilor, insuflarea dragostei pentru materia respectivă și pregătirea copiilor pentru viață prin dezvoltarea personalității acestora – încredere, socializare, lucrul în echipă. Programul cursurilor este complementar programei școlare. Toate cursurile se desfășoară interactiv prin jocuri, muzică, piese de teatru sau poezii‟, explică Alina Marica.

Care sunt cursurile pe care le vor urma copiii și cine le va susține?

Punem accent pe calitatea procesului educațional, motiv pentru care am unit o echipă formată din profesioniști cu o vastă experiență în învățământ, sănătate și sport. Cursurile noastre sunt: Istoria matematicii, matematică distractivă cu doamna profesor Mihaela Diaconu; Curs de programare cu Scratch, nivel începători, modulul 1 cu doamna profesor Lili Colin, care va susține și Cursul de programare – Primii pași în C++, curs pentru adolescenți, modulul 1; Curs de robotică – categorie vârstă 9-14 ani cu domnul profesor Adrian Colin; Curs interactiv de educație muzicală cu doamna  profesor Ana Rusu; Dezvoltarea motricității prin exerciții și joc pentru copii cu vârste cuprinse între 6 -9 ani cu doamna profesor Daniela Trandafir, care va ține și cursul Aerobic pentru copii; Pregătire la limba română pentru examenul de evaluare națională prin rezolvarea de teste specifice cu doamna profesor Anișoara Pitu;

Dezvoltare personală și descoperire vocațională prin joc cu doamna  psiholog Alice Pruteanu; Curs de arte plastice cu domnul profesor Mihai Lăduncă; Curs de teatru și actorie cu domnul profesor Bogdan Trifan; Curs de limba engleză cu doamna profesor Ramona Zamfir; Engleză interactivă, curs pentru cei mici cu doamna profesor Irina Maria Panaite; Pregătire la matematică pentru examenul de evaluare națională prin rezolvarea de teste specifice cu domnul profesor Matei Ioan, care va ține și cursurile de: Pregătire la matematică pentru examenul de bacalaureat prin rezolvarea de teste specifice și cursul de Dezvoltarea abilităților personale prin șah – inițiere în tainele jocului de șah; Curs de creație vestimentară – rochițe pentru păpuși (curs pentru fete), coordonatorul cursului  fiind Cristina Celmic; Educație pentru sănătate. Obezitate, igiena generală, prevenții cu doamna doctor Mihaela Prodan care va ține și cursul de Cunoaștere corporală, tratamente și contracepții.

Ultimele două cursuri sunt bonus pentru copiii care sunt înscriși la două module, în limita locurilor disponibile. În scurt timp, vom organiza și atelierul de pizza, curs de gătit pentru copii, în colaborare cu proprietarul pizzeriei Corso Cafe, Cătălin Ciubotaru, care se va desfășura în weekend‟, mai spune Alina Marica.

Toate cursurile sunt structurate sub formă de modul lunar cu o ședință pe săptămână. Prețurile sunt accesibile și pornesc de la 140 de lei, până la 290 de lei. Doar cursul de robotică nu se încadrează în acest interval: costă 370 de lei, având în vedere prețurile kiturilor performante de la LEGO Mindstorm Education, care sunt folosite.

 „Majoritatea cursurilor au loc după-amiaza și seara, motiv pentru care, în prima parte a zilei și în intervalul orar 12:00-16:00 vom desfășura module pentru rezolvarea temelor școlare, pentru clasele a II-a, a III-a și a IV-a precum și a V-a și a VI-a cu învățători și profesori de matematică și română de gimnaziu, astfel încât seara, copilul să petrecă timp de calitate cu părinții‟, explică Alina Marica.

 Centrul Vocațional Maressia Education este situat în Vânători, pe strada Crizantemelor, nr. 17 A, într-o clădire nouă, construită după cele mai înalte standarde. Spațiul interior este compus din trei săli special dedicate activităților extrașcolare. Room A este sala mare destinată activităților ce țin de creativitate precum: actorie, muzică, gimnastică și desen. Room B este dotată cu calculatoare, tablete grafice și tablă interactivă și este destinată matematicii și informaticii. Room C este dotată cu calculatoare și tablă interactivă, cu destinație pentru limba și literatura română, engleză și șah. Centrul beneficiază de parcare și de o curte cu un spațiu generos în care se vor desfășura o parte din cursuri, atunci când timpul va permite.

Mai multe detalii despre Centrul Vocațional Maressia Education găsiți pe:

Site: https://maressiaeducation.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/maressia.education

Instagram: https://www.instagram.com/maressia.education/

 

Contact: 0744 310 478

Înscrieri se fac online la adresa: contact@maressiaeducation.ro

Adresa: strada Crizantemelor, nr. 17A, Vânători

 Centrul poate fi vizitat de părinți până la data începerii cursurilor, respectiv 27 septembrie, în intervalul orar 09:00-16:00!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?