Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

7,8 milioane lei pentru refacerea infrastructurii distruse de intemperii în Vrancea

Localitățile din Vrancea a căror infrastructură a fost distrusă de intemperii au primit 7,8 milioane de lei de la Guvern pentru refacerea drumurilor și podurilor afectate de calamități. Astfel, 5,1 milioane de lei au fost alocate comunei Pufești, 1,3 milioane lei comunei Nereju, 907 mii lei comunei Mera, 231 mii lei comunei Cârligele și 168 mii lei comunei Urechești.

Cea mai mare sumă a primit-o comuna Pufești, respectiv 5,1 milioane de lei, sumă care va fi folosită pentru: consolidare eroziune de mal pe râul Trotuș, Sat Domnești, punct J. Gh. – eroziunea de mal pe o lungime cumulată de 1 km pune în pericol terenuri agricole adiacente; refacere Strada Trandafirilor, sat Ciorani, punct O. E.; Refacere Lucrare hidrotehnică de apărare pe pârâul Caregna, punct vărsare pârâu Caregna în canal de fugă, sat Ciorani, unde  din cauza creșterilor de nivel și a debitelor pe pârâul Caregna s-a produs avarierea digului de pământ cu lățime de 4 m, pe o lungime de o sută de metri.

          Comuna Nereju a primit peste 1,3 milioane de lei pentru refacerea unui drum forestier, punct limită DJ 2050 – limită județ Covasna. Drumul prezintă denivelări semnificative, făgașe longitudinale și transversale și gropi în care adună apa din precipitații. Pe traseul drumului nu sunt identificate rigole și șanțuri pentru scurgerea apelor. Tot aici va fi refăcut drumul forestier, punct limită DJ 205D – limită județ Covasna – în punctul Balcău dar și în punctul Frumoasele unde s-a format eroziune de mal.

          Comuna Mera a primit suma de 907 mii lei și vor fi refăcute următoarele obiective: rezervor de apă distrus în Sat Mera, punct Școala Mera; consolidare Eroziune de mal pe râul Milcov, sat Vulcăneasa, punct Mihulești – pe o lungime de 0,015 km, pune în pericol 2 gospodării; refacere lucrare hidrotehnică pe pârâul Vulcăneasa, sat Vulcăneasa, punct Gh. M. – a fost distrusă lucrarea de apărare (prag de fund) pe 0,010 km; refacere străzi în satul Vulcăneasa, punctele „Mutu” , „Copu Ion” și „Anghel Radu“; Consolidare Eroziune de mal pe pârâul Vulcăneasa, sat Vulcăneasa, etc.

          În comuna Cîrligele vor fi refăcute următoarele străzi: Strada Fundătura Zamfirescu, sat Blidari; Strada Tănăsoaia, sat Blidari; Strada Virgil Magearu, sat Blidari; Strada Viilor, sat Blidari; Strada Bazinului, sat Blidari; Drum de interes local, sat Blidari, punct „Iepure”; Strada Guduiului, sat Bontești; Strada Tănase Scatiu, sat Bontești.

În comuna Urechești, vor fi refăcute un podeț pe Pârâul Schitului și străzile: Brândușei, Gladiolei, Begoniei, Violetelor, Petuniei, Primăverii, străzi pe care s-a spălat balastul fiind formate făgașe longitudinale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?