Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Doliu în muzica românească. A murit Dorin Anastasiu

Cântărețul Dorin Anastasiu a murit, la vârsta de 78 de ani.

În ultimii ani din viata, artistul cunoscut pentru melodii precum “Nu pleca”, interpretată cu Mihaela Runceanu, șau “Chiar dacă tu” ori ”Într-un oraș, într-un tramvai”, a fost profesor de canto și dicție pentru copii și adolescenți, conform TVR1.

„RĂMAS BUN, DORIN ANASTASIU!
Binecunoscutul interpret de muzică ușoară ne-a părăsit astăzi, lăsând mai săracă lumea noastră artistică, dar înnobilând Galaxia de vedete care strălucesc pe Cer. Avea 78 de ani.

A debutat pe scena Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”, în concertul – spectacol MELODII ’81 în care, Dorin Anastasiu, Marina Voica, Cornel Constantiniu, Stela Enache, Mihaela Oancea și Janina Matei au cântat numai melodii în primă audiție semnate de Nicolae Kirculescu, Horia Moculescu, Vasile V. Vasilache, Paul Urmuzescu și Petre Mihăescu.
A revenit pe scena atât de dragă a Sălii Savoy, ca invitat special în spectacolele – concert ”Glume pe portativ”, în noiembrie 2016 și ”Un Cântec… O Glumă…”, în decembrie 2018.
Tot în 2018, artistul a susținut pe aceeași scenă un recital extraordinar la Festivalul Concurs Național de Muzică Ușoară ”Florin Bogardo”.

Se pregătea să își lanseze albumul cu cele mai frumoase şi de succes melodii din repertoriul său, mărturisind cu ceva timp în urmă: ”Încercăm să reînviem vremurile apuse cu muzica noastră, cu piesele care odinioară au fost şlagăre”.

După Premiul I la Festivalul Naţional Studenţesc, în 1966, după debutul cu succes la Radio și Televiziune, în 1969, Dorin Anastasiu câștiga Premiul I la Festivalul de la Mamaia, la egalitate cu Dan Spătaru. Debutanții de atunci au devenit mai târziu mari vedete ale muzicii ușoare româneşti: Dorin Anastasiu, Angela Similea, Aquilina Severin, Doina Spătaru și Aura Urziceanu.
Acea performanță i-a adus luI Dorin Anastasiu ”biletul câștigător” pentru ediția 1970 a ”Cerbului de Aur”, unde a reprezentat România alături de Angela Similea și Doina Spătaru. A interpretat piesele “Plop frânt” (compozitor Florin Bogardo) și “Trecea fanfara militară” de Temistocle Popa.
La acea ediție memorabilă, spectatorii au avut prilejul să le asculte și să le aplaude pe Josephine Baker, Connie Francis, Marie Laforet, Luminiţa Dobrescu, Anda Călugăreanu şi Mihaela Mihai.

Nu vom uita niciodată vocea, timbrul, talentul și prezența scenică a interpretului Dorin Anastasiu!
Ne vom aminti de profesionalismul său, de distincția, modestia și discreția care i-au guvernat viața și cariera artistică.

Condoleanțe familei îndoliate!” (Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?