Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

VIDEO: Rechizite pentru copiii din Irești. Apel lansat de preotul Ionel Miron

Peste 100 de copii din Irești au nevoie de haine, încălțăminte, ghiozdane, rechizite și tot ce mai este necesar începutului de an școlar. Apelul a fost lansat pe pagina de Facebook a Asociației „Sfânta Ecaterina, cel ce dă, lui își dă”, de preotul Ionel Miron, coordonatorul Corului Parohiei Irești: „Apel către Oameni!!! Mai sunt doar câteva zile până la începutul anului școlar. Mulți copii și părinți așteaptă cu nerăbdare acest moment, dar sunt încă mulți copii pe care începutul anului școlar îi găsește din nou în situații nedorite. Un dar cât de mic face o diferență mare pentru un copil care nu are ghiozdan și nici ce pune în ghiozdan! Educația este singura armă care poate schimba lumea! https://asociatiasfantaecaterina.ro/donatie-asociatie-organizatie-vrancea-sfanta-ecaterina/#donat. Vă mulțumim din suflet tuturor!”.

Din discuțiile avute cu directorul școlii din Vidra, pr. Ionel Miron a aflat că abandonul școlar în Irești este 0, în condițiile în care, în urmă cu câțiva ani, cifra era una îngrijorătoare. „Față de anul trecut, anul acesta avem nevoie de ajutor pentru mai mulți copii. Ne referim la copii care merg pentru prima dată la grădiniță sau clasa pregătitoare, dar și la studenți, pentru că, la fel ca anul trecut, și în acest an ne dorim să venim și în sprijinul studenților noștri. Orice caiet pe care cineva consideră că-l are în plus este mană cerească pentru cel care nu are ce să scoată pe bancă din ghiozdan. Avem un număr mult prea mare pentru vremurile acestea de copii care se regăsesc într-o situație destul de grea, dacă nu chiar foarte grea din punct de vedere financiar și, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, sperăm că le putem face viața puțin mai ușoară”, spune pr. Ionel Miron.

Înger păzitor pentru copii din Irești de șapte ani

S-au împlinit șapte ani de când pr. Ionel Miron a ales să vină la Irești, și tot atâta timp de când a devenit nu doar părintele spiritual, ci și îngerul păzitor al comunității. „Sunt șapte ani jertfelnici care au trecut foarte repede”, mărturisește preotul vrâncean. „Rezumatul celor 7 ani: «În fața piedicilor Mari – cu pași mici dar siguri având alături pe Dumnezeu». 7 ani de când părintele Miron Ionel și preoteasa Paraschiva au ajuns la Irești. 7 ani de «Corul Parohiei Irești». 7 ani frumoși, dar deloc ușori. 7 ani în care Dumnezeu a apropiat Oameni minunați de lucrarea deosebită ce se realizează. 7 ani între copii și părinți minunați. 7 ani de bucurii și emoții aduse românilor. 7 ani de jertfă, dedicare totală cu toată familia, de  muncă uriașă cu «timp și fără timp». 7 ani care nu s-ar fi împlinit dacă Părintele și Doamna Preoteasă ar fi acceptat să plece în diaspora (Europa și nu numai) la parohiile care i-au chemat să slujească și pentru care într-o zi cei 4 băieți ar putea să-i judece. 7 ani… 7 ani sunt deja prea mulți?”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Corului Parohiei Irești.

Când a ajuns prima dată la Irești, pr. Ionel Miron spune că la biserică nu prea veneau mulți copii, iar cei care veneau obișnuiau să se împărtășească numai de Crăciun și Paști. Cu pași mici, dar vegheați îndeaproape de Tatăl Ceresc, preotul a reușit să le insufle copiilor dragostea față de Dumnezeu, dând viață Corului Parohiei Irești. În luna august, Parohia Irești a organizat o tabără gratuită pentru 39 de copii și tineri la Năvodari. „Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Parohia Irești a organizat la Năvodari în perioada 16-20..08.2021, în cadrul activităților Școlii de Vară, Tabăra gratuită «Ca-n Grădina Raiului», de care s-au bucurat 39 de copii și tineri. Din 2017, în fiecare an, exceptând anul pandemic 2020, Parohia Irești a organizat tabere gratuite la Marea Neagră, fiecare tabără fiind de neuitat, iar de la an la an experiența organizatorică a devenit și mai bogată, astfel că anul acesta atât experiența, cât și faptul că tabăra s-a desfășurat 100 % în natură, cu cortul, au făcut ca această ediție să fie una deosebită și fără precedent.

Prietenii Sfintei Ecaterina prin «Asociația Sfânta Ecaterina, cel ce dă lui își dă!», prin care s-a derulat totul, au făcut adevărate minuni, Asociația mobilizând cu această ocazie o logistică impresionantă ce a format o adevărată bază în care s-au regăsit bine calculat de la corturi, saci de dormit, saltele, mese, scaune, toalete ecologice, la bucătărie mobilă, dușuri solare, panouri solare, lăzi frigorifice și generator electric etc, iar microbuzele Asociației și-au făcut cu prisosință treaba. Mulțumim cu deosebită recunoștință dumneavoastră tuturor care ați pus suflet, rugăciune dar și umărul și rugăm pe Milostivul Dumnezeu Să Binecuvinteze pe toți cei care au făcut posibilă această lucrare!”, a mai spus pr. Ionel Miron.

Hadeți să venim și de această dată în sprijinul comunității din Irești și să facem un copil fericit oferind, din puținul fiecăruia, un ajutor oricât de mic. Începutul anului școlar, pe lângă bucuria revederii cu profesorii și colegii, înseamnă și multe cheltuieli, pornind de la rechizite și ghiozdan, până la haine și încălțăminte. Donații se pot face și în conturile Asociației „Sfânta Ecaterina, cel ce dă, lui își dă”:

Cont Ron – RO77BTRLRONCRT0483125201
Cont Euro – RO27BTRLEURCRT0483125201
Cont Dolari – RO31BTRLUSDCRT0483125201

SWIFT: BTRLRO22
CUI : 40641225

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?