Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Baschet – David Antonescu, de la CSM 2007 LPS Focșani, la Sevilla, la Coosur Real Betis!

  • David, a cărui zi de naștere este atăzi, 28 august, va începe la 1 septembrie pregătirea cu noua sa echipă

Ceea ce era anticipat în martie, acest an, atunci când a început colaborarea sa cu Octagon Europe, s-a întâmplat la 28 august: baschetbalistul focșănean David Antonescu, de la CSM 2007 LPS s-a transferat la formația spaniolă Coosur Real Betis, la care va începe activitatea la 1 septembrie. Evenimentul special a avut loc chiar în ziua în care David a împlinit 17 ani! David Antonescu este produs sută la sută al redutabilei școli de baschet de la Focșani, a fost elevul profesorului și antrenorului Petruț Mihai, este campion național U 18 în 2020, cu CSM 2007 LPS Focșani, component al Loturilor U 16 și U 18 ale României, jucător cu foarte bune evoluții în Liga Națională cu CSM Focșani 2007.

Astăzi, după ce David a devenit jucătorul lui Coosur Real Betis, mama lui, doamna profesoară Claudia Antonescu, mi-a declarat: ” Este o mișcare curajoasă pentru David și o schimbare majoră pentru întreaga familie! Este o etapă pe care el a așteptat-o, a sperat-o, pentru care a muncit permanent… Eu știu că David are mereu un „joc” cu mare eficiență, atât pe teren cât și „în civil”, așa că am mare încredere în puterea pasiunii și ambiției lui! Va fi un an greu, cu noi provocări la baschet și la școală! Va studia la o școală publică, în limba spaniolă. O asemenea experiență, la această vârstă, îl va ajuta imens profesional și personal. Sper că va găsi timp să-l descopere și pe Cervantes! Avem emoții pentru tot ce îl așteaptă, suntem conștienți că la acest nivel nimeni nu îți poate oferi garanții pe viață! Totul este muncă! Orice gând despre baschet și David se leagă automat de dl. antrenor Mihai Petrut și întreaga familie a baschetului vrâncean. Ca în orice mecanism, dacă oricare dintre verigi ar fi fost diferită, rezultatul nu ar mai fi fost același, David nu ar fi mai fost aici. Mulțumim tuturor!”

Iar agentul lui David Antonescu, Sabin Gherdan, a postat pe facebook: ”Un vis devenit realitate! David Antonescu, care azi împlinește 17 ani, face pasul spre Coosur Real Betis acolo unde va juca sub comanda antrenorului Pablo Gonzales, în echipa U18 și în Liga EBA, îmbrăcând tricoul alb-verde. David a participat la prima ediție a campului Real Betis Baloncesto by IG Hoops, desfășurată în vara anului 2020, și a fost monitorizat pe întreg sezonul 2020/2021 unde alături de CSM FOCSANI, sub atenta îndrumare a antrenorul său Petrut Mihai, a jucat în medie 20 de minute pe meci și a contribuit cu 4.3 puncte și 2.2 recuperări. A avut un procentaj solid la aruncările de la mare distanță (38%), iar recordul de puncte, 12, a venit împotriva campioanei U BT Cluj Napoca.

În această vară, David a reîmbrăcat tricoul naționalei României pentru meciurile de la U18 European Challengers. A evoluat în 4 meciuri, cu Suedia, Slovacia, Ucraina și Irlanda, având medii de 11.3 puncte și 6.8 recuperări, cu 42% la 3 puncte. Este un moment frumos și o sincronizare perfectă a parafării acestul transfer având în vedere că astăzi este ziua de naștere a lui David.

La mulți ani, David, mult succes pe mai departe și să îți urmezi visul până la capăt! Sunt sigur că e doar începutul!”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?