Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

5 ani și 4 luni închisoare – pedeapsă menținută pentru asistenta medicală de la Căminul de bătrâni Focșani, acuzată de trafic de influență

Condamnată definitiv la 5 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, asistenta medicală de la Căminul de bătrâni Focșani și totodată fostă asistentă la Pediatrie a încercat să îmbuneze instanța într-o cale extraordinară de atac. Femeia de 47 de ani a fost acuzată și condamnată pe motiv că pretindea bani pentru a-și exercita influența asupra medicilor din cadrul Spitalului Județean, a persoanelor din conducerea Căminului pentru persoane vârstnice, membrilor comisiei de stabilire a pensiilor medicale, membrilor comisiilor de soluționare a contestațiilor și inclusiv asupra funcționarilor din cadrul Primăriei Municipiului Focșani și funcționarilor din cadrul Serviciului Public Regim Permise Conducere. După condamnarea definitivă din luna aprilie, aceasta a introdus o contestație în anulare, susținând că existau declarații de împăcare/ acorduri de mediere intervenite între ea și trei martori denunțători pentru care i s-a reținut infracțiunea de trafic de influență, care permiteau o soluție de încetare a procesului penal în cazul în care erau luate în considerare și era acuzată doar de înșelăciune în formă continuată.

Adică tocmai ce se întâmplase la Tribunalul Vrancea în sentința pe fond, când instanța a dispus încetarea procesului penal. Nu la fel de îngăduitori au fost judecătorii de la Curtea de Apel Galați, care au dispus condamnarea acesteia la închisoare cu executare după ce s-a reținut că nu toate cele 14 fapte comise erau înșelăciune, ci doar 11 dintre ele, iar pentru restul de 3 inculpata nu se putea împăca cu părțile cărora le ceruse bani în schimbul unor favoruri. La Galați, instanța a constatat că rezultă dincolo de orice îndoială rezonabilă că inculpata a comis în perioada septembrie 2016 – februarie 2017 trafic de influență în formă continuată  – 3 acte materiale. Totodată, aici instanța a mai observat ceva, ceea ce la tribunal nu se „observase”: inculpata avea antecedente penale! Prin sentința penală nr. 233/19.12.2011 a Tribunalului Vrancea, inculpata a fost condamnată tot pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată, executarea pedepsei de 3 ani închisoare ce i-a fost aplicată fiind suspendată sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. S-a constatat astfel că inculpata nu a conștientizat consecințele pe care le produce încălcarea legii penale și, în interiorul termenului de încercare, și-a reluat comportamentul infracțional săvârșind din nou o infracțiune de trafic de influență în formă continuată, situație ce atrage nu doar condamnarea pentru noua infracțiune ci și revocarea suspendării executării sub supraveghere și executarea pedepsei de 3 ani închisoare alături de pedeapsa ce sa va aplica în prezenta cauză, se arăta în motivarea publicată pe rolii.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?