Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Cum calculează CUP Focșani factura la canalizare pentru cei care irigă grădinile

CUP Focșani a clarificat modul de facturare a serviciului de canalizare la consumatorii casnici din județ. Problemele sunt în special la locuințele din mediul rural unde oamenii folosesc foarte multă apă furnizată de CUP la irigatul grădinilor. Într-un comunicat de presă, compania focșăneană arată că, potrivit prevederilor legale, respectiv legea serviciului de alimentare cu apă și canalizare, cantitatea de apă uzată evacuată de utilizatorii casnici, stabilită în cadrul contractului de prestare/furnizare a serviciului, poate reprezenta o cotă procentuală cuprinsă între 80% și 100% din cantitatea de apă utilizată.

În Vrancea, CUP Focșani a facturat și facturează cantitatea de apă uzată aferentă întregii cantități de apă utilizată doar în procent de 80% din aceasta. Adică limita minimă stabilită prin legea menționată. Cantitatea de apă uzată evacuată de utilizatorii casnici, stabilită în cadrul contractului de prestare/furnizare a serviciului, reprezintă o cotă procentuală, situată între 80 și 100% din cantitatea totală de apă rece furnizată, ce poate fi ajustată pe baza unui studiu de specialitate efectuat de un institut de specialitate. La utilizatorii casnici, diferența procentuală între cantitatea de apă consumată și cantitatea de apă evacuată o reprezintă apa estimată a fi utilizată la întreținerea spațiilor verzi sau a culturilor agricole. La utilizatorii casnici unde operatorul a acceptat, pe lângă apa din rețeaua publică, utilizarea unei surse proprii de apă cu destinație exclusivă pentru întreținerea spațiilor verzi sau a culturilor agricole, cantitatea de ape uzate va fi egală cu cantitatea de apă consumată”, se arată în actul normativ.

Cei de la CUP Focșani menționează că, pentru situațiile în care a fost avizată montarea unui contor pasant pentru măsurarea apei utilizate la irigații, acea proprietate beneficiază doar de deducerea serviciului de canalizare aferentă consumului de apă înregistrat pe contorul pasant. Pentru restul cantității de apă, pe toată perioada anului, dimensionarea apei uzate aferente se face în procent de 100% din apa consumată. Procedura este disponibilă online, la adresa https://www.cupfocsani.ro/p/contori-irigatii. De exemplu, pentru un consum de 20 metri cubi de apă, dacă se înregistrează pe contorul pentru irigații o cantitate de 10 metri cubi, la canalizare se va plăti diferența până la 20 metri cubi. Conform aceleiași proceduri afișate pe website la adresa www.cupfocsani.ro/p/contori-irigatii, în cazul utilizatorilor casnici unde operatorul a acceptat, pe lângă apa din rețeaua publică, utilizarea unei surse proprii de apă cu destinație exclusivă pentru întreținerea spațiilor verzi sau a culturilor agricole, cantitatea de apă uzată facturată este în procent de 100% din cantitatea de apă consumată, se arată în comunicatul CUP Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?