Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Deputatul PSD de Vrancea, Elena Stoica, despre „dezastrul implicării actualei Coaliții de guvernare în educația copiilor noștri”

Dezastrul implicării actualei Coaliții de guvernare în educația copiilor noștri a ieșit la iveală odată cu rezultatele de anul acesta de la evaluarea națională și bacalaureat.

Este mai mult decât evident faptul că actuala guvernare a eșuat lamentabil și la acest capitol, nereușind să implementeze un sistem coerent în ceea ce privește învățământul online, deși PSD a atras constant atenția asupra acestui subiect. Dacă inițiativa prezidențială privind “România educată” este reală, și nu doar de fațadă, atunci Guvernul ar trebui să trimită de urgență în Parlament o inițiativă legislativă privind o nouă strategie în domeniul educației. Acum, mai mult ca niciodată, este nevoie de consens politic, iar PSD va veni la discuții cu soluții concrete în acest sens.

Nu trebuie repetată greșeala din Sănătate când președintele Iohannis și coaliția de la guvernare au respins Pactul Național propus de PSD, deși era nevoie de înțelegere politică în beneficiul națiunii. Guvernul Cîțu trebuie, urgent, să pregătească noul an școlar, luând în calcul un eventual val patru de Covid-19. Urgențele din educație ar trebui să fie altele acum decât promovarea identității de gen și a LGBTQ. Sunt suficiente materii – biologie, anatomie, dirigenție – unde elevii pot afla informații despre prevenție și igienă sexuală, nu este nevoie de încărcarea curriculei școlare. Sunt probleme mult mai grave de rezolvat în învățământ!

Sursa text și foto: Facebook/Elena Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?