Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

UPDATE! REZULTATELE de la Evaluarea Națională: LISTA cu notele și mediile elevilor din Vrancea! Patru medii de 10.00 și 75,46% – note peste 5.00, în județul nostru

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2021 au fost publicate pe evaluare.edu.ro, în format anonimizat.
Asta înseamnă că pe pagina online dedicată rezultatelor de la Evaluare Națională 2021 apar coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat de la Evaluarea Națională a primit anterior afișării rezultatelor codul specific.

Conform edupedu.ro, sunt prezentate listele cu notele și mediile obținute de absolvenții clasei a VIII-a înainte de contestații. Acestea sunt notele inițiale de la examen, care intră în calculul mediei de admitere la liceu, dacă nu sunt modificate după procedura de contestații.

Fiecare elev trebuie să introducă codul primit de la școală, pentru a vedea notele pe care le-a obținut la examene.

Tabelul afișat pe site-ul Ministerului Educației conține „codul candidatului”, „școala de proveniență”,„nota”, nota de la „contestație” și „nota finală”. La final este „media la Evaluarea Națională”.

După afișarea rezultatelor, patru elevi din Vrancea au obținut media 10 la Evaluarea Națională, în acest an. Potrivit evaluare.edu.ro, este vorba despre un elev de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ „BARBU ȘTEFANESCU DELAVRANCEA” NĂRUJA, unul de la COLEGIUL NAȚIONAL „UNIREA” FOCȘANI și doi elevi de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ „DUILIU ZAMFIRESCU” FOCȘANI.

Pentru județul Vrancea, rezultatele obținute de elevi, înainte de contestații, se pot citi accesând linkul următor:

Rezultate Evaluarea Națională 2021 Județul Vrancea

 

 

UPDATE! Inspectoratul Școlar Județean Vrancea a centralizat rezultatele înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională în perioada 22 – 24 iunie 2021. Rezultatele (înainte de depunerea/soluționarea contestațiilor) au fost publicate la ora 10:00, pe site-ul dedicat – evaluare.edu.ro.

Rata de participare a fost de 94,79%: au fost 2022 de candidați prezenți la ambele probe (dintr-un total de 2133 de absolvenți înscriși).

Dintre cei 2022 de candidați prezenți, 1526 de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), rezultând o rată de 75,46 %.

4 candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece). Candidații sunt de la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani (2 candidați), Colegiul Național „Unirea” Focșani și Școala Gimnazială „Barbu Ștefănescu Delavrancea” Năruja.

La proba de Limba și literatura română, din 2029 de candidați prezenți, au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 1715 candidați (84,52%), iar 9 candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, din 2025 de candidați prezenți, au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 1357 de candidați (67,01%), iar 28 de candidați au obținut nota 10 (zece).

Niciun elev nu a fost eliminat.

În acest context, precizăm că rezultatele au fost publicate  prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat și comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și miercuri, 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate în data de 4 iulie.

Absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială (5 – 12 iulie). Dacă aceștia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, probele desfășurate în perioada 22 – 24 iunie 2021 le sunt recunoscute.

 

 COMUNICAT DE PRESĂ

PREȘEDINTELE COMISIEI JUDEȚENE, INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL, prof. Gabriela Daniela MARCHITAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?