Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

FOTO! Bacalaureat 2021. Proba obligatorie a profilului: „Se putea și mai greu, dar se putea și mai bine‟

Astăzi, elevii vrânceni au susținut cea de-a doua probă scrisă a examenului național de Bacalaureat, proba obligatorie a profilului. Anul acesta, în Vrancea, la sesiunea iunie-iulie 2021 a examenului maturității s-au înscris 2.150 de candidați pentru care au fost organizate 16 centre de examen. Absolvenții de liceu de la profilul real au susținut, astăzi, examenul la Matematică, acolo unde funcțiile, ecuațiile și matricele nu le-au dat prea mari bătăi de cap elevilor care s-au pregătit încă din clasa a X-a pentru această etapă a vieții lor. A fost chiar foarte ușor. La primul subiect am avut de rezolvat șase exerciții cu progresie geometrică, funcții, ecuații, la subiectul al II-lea am avut matrice, iar la subiectul al III-lea, să spunem că au fost și lucururi de logică, nu doar de calcul. Fac pregătire încă din clasa a X-a, dar Matematica a fost oricum materia mea preferată din școala generală, spune Carmen, elevă a Colegiului Național „Unirea‟ din Focșani.

La fel de optimistă este și Corina, absolventă a aceluiași colegiu din Focșani, care se pregătește să urmeze cursurile Facultății de Inginerie Aerospațială din cadrul Politehnicii din București: Tot la Matematică am dat. A fost chiar bine, surprinzător de ușor. Nu mă așteptam. La subiectul I au fost șase exerciții, din punctul meu de vedere, destul de ușoare, având la bază materie foarte ușoară. Subiectul II a fost și el ok, l-am făcut pe tot, sper. Iar la subiectul III a fost un subpunct puțin mai greu, dar, în rest, a fost bine. Față de ieri, subiectele de astăzi au fost la același nivel de dificultate. Mâine dau la Fizică, și pot spune că sunt foarte pregătită. Vreau să mă înscriu la Inginerie Aerospațială pentru că sunt pasionată de Fizică și am zis că este un domeniu foarte bun pentru a-l profesa. Am intrat oricum deja la facultate, acum trebuie doar să promovez Bacalaureatul, ceea ce, până acum, nu este o problemă‟.

 

Istorie: Evul Mediu, surpriza de la subiectul al III-lea

Absolvenții de liceu de la profilul umanist au susținut astăzi proba scrisă la Istorie. Dacă ieri, la subiectul al III-lea de la Limba și literatura română, candidații au avut surpriza de a rezolva aceleași subiecte pe care le-au primit și la simulare, de data aceasta, la Istorie lucrurile nu au stat la fel. A fost destul de dificil. Nu mă așteptam să pice Evul Mediu, mă așteptam să ne dea România  modernă, sincer, pentru că asta ne-au dat și la simulare: România modernă și Revoluția pașoptistă. Ieri a fost și mai dificil din punctul meu de vedere, subiectul III a fost foarte ușor, dar eseul de la subiectul II a fost mai complicat. Încă nu mi-am făcut niciun punctaj, am spus că nu mă mai stresez după bac. Am aplicat deja în Olanda la Maastricht, la Facultatea de Psihologie, spune Maria, absolventă a CNU Focșani.

Am dat la Istorie. A fost greu. Nu mă așteptam deloc la Evul Mediu, și eu, și colegii mei, ne așteptam să fie ca ieri, când s-au dat aceleași subiecte ca și la simulare. Mă așteptam să ne dea și acum statul modern, dar nu s-a întâmplat. Mâine dau la Geografie. Vreau să mă înscriu la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, pentru că  îmi plac publicitatea și plasările de produse. Am găsit ceva ce-mi place, după multe căutări. Mă așteptam să fie mai ușor bac-ul anul acesta, dar, până la urmă trebuie să fie ceva care să ne diferențieze, consideră Anca, absolventă a CNU Focșani.

Mâine, 30 iunie, candidații vor susține proba la alegere a profilului și a specializării.

Primele rezultate vor fi afișate atât în centrele de examen, cât și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, luni, 5 iulie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice

Le urăm succes candidaților la examenul de Bacalaureat!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?