Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Vrânceanca Iuliana Nenu, fostă uniristă, declarată Cel mai bun student al anului în România


„Cel mai bun student al anului în România” este o vrânceancă. Este vorba de Iuliana Nenu, studentă în anul IV la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca, care a primit titlul în cadrul celei de-a șaptea ediții a Galei Studenților Români. Evenimentul a avut loc la Palatul Parlamentului și a fost organizat de Liga Studenților Români din Străinătate care „recunoaște rezultatele deosebite ale tuturor finaliștilor din cadrul Competiției LSRS pentru excelență academică în străinătate.” Iuliana a mărturisit, după ce a primit premiul, că acest titlu reprezintă un lucru foarte important pentru ea și o să o motiveze. De asemenea, vrânceanca i-a îndemnat pe cei din sală să-și „urmeze tot timpul visele, să fie motivați”, așa cum a făcut și ea, fiind pasionată încă de mică de cercetare.
Iuliana Nenu a absolvit Colegiul Național „Unirea” din Focșani, făcând parte din promoția 2010. Directorul Colegiului Național „Unirea”, Cornel Noană, a mărturisit că întregul colectiv unirist este mândru de toți absolvenții CNU. „Iuliana a terminat în 2010, la profilul Științe ale Naturii. Am avut-o și eu elevă vreo doi ani, era foarte bună la matematică. E inutil să spun că era conștiincioasă și foarte bună la învățătură, pentru că se subînțelege asta. A continuat ce a început în liceu. Suntem mândri de toți absolvenții noștri și o felicităm pe Iuliana pentru reușită”, a precizat Cornel Noană.
Profesoara de biologie Corina Ciucu, nominalizată la Proiectul MERITO, a fost diriginta Iulianei, despre care mărturisește acum că „totul e cu foarte la ea”. „Iuliana a luat la Târgul Mureș inițial, dar s-a mutat la Cluj, unde se pare că îi este foarte bine. A fost la olimpiade mereu, a fost o elevă foarte serioasă, foarte conștiincioasă, foarte atentă cu profesorii și ceilalți elevi, foarte sensibilă și silitoare. Totul e cu foarte la ea. Învăța constant”, spune Corina Ciucu. 
Iuliana a fost unul dintre cei cinci finaliști la categoria România, alături de Ionela Maria Ciolan de la Åžcoala Națională de Åžtiințe Politice și Administrație, București; Bogdan Vasile Cioruța de la Universitatea Politehnică București; Cristina Nicolae de la Universitatea București; Silvia Cristina Stegaru de la Universitatea Politehnică București. 
La eveniment au fost prezenți peste 1.000 de studenți și absolvenți români, personalități din mediul academic, diplomați din 40 de țări. Printre invitați s-au numărat ministrul educației, Adrian Curaj, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Daniel Ioniță, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, actorul Horațiu Mălăiele. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?