Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

VIDEO! Scandal în USR PLUS Vrancea, chiar în timpul alegerilor. A fost solicitată intervenția poliției

Nici bine nu s-au unit cei din USR PLUS, că deja au apărut primele scandaluri. Destul de grave pe plan local, dat fiind că azi a fost solicitat ajutorul poliției pentru a face ordine la sediul USR PLUS din Focșani, chiar în timpul în care aveau loc alegeri pentru conducerea filialei.

S-a întâmplat acum câteva ore, IPJ Vrancea confirmând că au fost probleme. „Astăzi, în jurul orei 11.45, polițiștii focșăneni au fost sesizați cu privire la unele neînțelegeri între mai multe persoane, în municipiul Focșani, în zona Sala Polivalentă. Echipajul sosit la fața locului a aplanat conflictul spontan între o femeie și un bărbat. Verificările continuă, pentru stabilirea situației de fapt, urmând ca, în funcție de rezultatul acestora să fie dispuse măsurile care se impun”, a transmis biroul de presă.

Spiritele sunt încinse, în condițiile în care sunt două tabere încleștate pentru conducerea USR PLUS Focșani. Sunt acuzații de fraudă electorală, secretarii de stat Corina Atanasiu și Liviu Mălureanu, care candidează pentru a conduce USR PLUS Focșani și respectiv USR PLUS Vrancea, fiind puși la zid. Ba chiar și numele copreședintelui Dan Barna a fost implicat în acuzații, într-un video filmat și distribuit de subprefectul Radu Țigănuș pe Facebook și mai apoi șters. „Avem poliția cu noi… Așa se organizează alegerile în USR Vrancea de oamenii lui Dan Barna”, spune, printre altele, subprefectul PLUS.
Culmea, deși
Țigănuș spune că Liviu Mălureanu și Corina Atanasiu „dau explicații” în fața oamenilor legii pentru cum au fraudat votul, tocmai aceasta din urmă a solicitat ajutorul poliției, în condițiile în care atmosfera din sediul USR PLUS nu era una în care să se poată desfășura alegeri. De menționat că, deși în video vocal apare doar Țigănuș, acesta este susținut de președintele actual al USR Mihăiță Lepădatu și de doamna viceprimar Alexandra Tătaru.

Din informațiile noastre, nemulțumirea celor trei este legată de faptul că aseară Biroul Național a anulat procedura de alegeri deja începută de Lepădatu și Țigănuș, pentru viciere foarte gravă, în sensul în care în urnă au fost băgate buletine de vot pre-votate, adică mostrele. Un alt motiv pentru care procedura a fost anulată a fost acela că nu au fost acceptate aproximativ 40 de candidaturi, care fuseseră depuse cu 72 de ore înainte de întrunirea Adunării Generale, adică atunci când este cvorum.
Au curs contestațiile, peste 100, însă ulterior s-a decis ca votul să aibă loc astăzi. Așa că azi a continuat circul, în condițiile în care echipa
Lepădatu-Țigănuș nu ar avea teoretic de ce să își facă probleme că ar pierde ceva, cu 9 membri din 11 în Biroul Reunit (6 fiind din aripa PLUS), au doi co-președinți, au comisia electorală, ceea ce le-ar asigura cu lejeritate alegerile pentru conducerea filialei. Dacă i-ar vota oamenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?