Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

GALERIE FOTO: Cerc metodico-științific al bibliotecarilor școlari la Școala „Duiliu Zamfirescu” Focșani

Vineri, 28 mai 2021, Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” din Focșani a fost gazda Cercului metodico-științific al bibliotecarilor școlari din județul Vrancea. La activitatea organizată de bibliotecar Gabriela Harea au participat, alături de slujitori ai cărții din bibliotecile școlare, și doamna bibliotecar metodist Stela Stănoiu, de la CCD Vrancea, elevi și reprezentanți ai școlii gazdă: prof. Mitrița Dumitrache – director și prof. Pompilia Bărbosu – consilier educativ. 

   Tema întâlnirii profesionale, „Rolul bibliotecii în dezvoltarea competențelor de lectură. Strategii, metode, exemple de bună practică”, de mare actualitate, având în vedere situația nu tocmai îmbucurătoare înregistrată în ultimul timp la nivel național la evaluările de tip Pisa, a constituit și subiectul lucrării prezentate de bibliotecarul școlii și exemplificate printr-o activitate de cerc de lectură cu elevii de la clasele a V-a și a VI-a. 

   Aceștia au prezentat câte o carte dintre cele pe care le-au citit în decursul anului școlar, cărți selectate din literatura română și universală ce zugrăvesc universul copilăriei, sărbătorind, astfel, în avans, și Ziua Internațională a Copilului. Elevii au demonstrat că stăpânesc tehnicile de lucru cu cartea – metode de bază ale studiului individual – că pot selecta conținuturi, extrage idei și semnificații, că sunt capabili să poarte o discuție pe tema unei cărți citite.

   Întreaga activitate a bibliotecii din acest an școlar a fost apoi prezentată de doamna Gabriela Harea prin intermediului site-ului realizat special în acest scop. 

Tot cu această ocazie a fost lansat și numărul 27 al publicației școlare semestriale „Muguri și flori”, revistă de creație și cultură a elevilor și cadrelor didactice din Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani.

   Doamna Adriana Măciucă, bibliotecar la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Focșani, a subliniat faptul că bibliotecarii școlari s-au adaptat din mers condițiilor actuale, de criză sanitară, și, în acest sens, a prezentat o lucrare deosebit de interesantă, „Instrumente online utilizate în bibliotecă. Aplicația FlipBook”, exemplificând și cum se poate crea o bibliotecă virtuală pe baza acesteia.

   Discuțiile care au urmat și concluziile s-au constituit într-o serie de aprecieri la adresa organizatorilor și a elevilor participanți. 

   Activitatea s-a desfășurat online, pe Google Meet – eduon, fiind încă o demonstrație elocventă a faptului că, și în perioada aceasta dificilă, pandemică, serviciile bibliotecii școlare au funcționat la parametri maximi, îndeplinindu-și astfel obiectivul esențial, acela de sprijinire a educației de tip formal.

A consemnat bibliotecar Gabriela Harea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?