Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Handbal, Liga Națională – Focșănenii încheie campionatul în Sala Dinamo!

Echipa de handbal seniori a Focșaniului va încheia campionatul cu turneul de campionat ale cărui jocuri vor avea loc la București în perioada 8-11 mai. Focșănenii vor juca în Sala Dinamo din Capitală sâmbătă, 8 mai, de la ora 18:30, cu Steaua București, luni, 10 mai de la ora 13:10, cu Magnum Botoșani și marți, 11 mai, cu CSM Făgăraș. Înaintea turneului, există o certitudine – CSM Reșița și Magnum Botoșani sunt retrogradate. Pentru evitarea celui de-al treilea loc retrogradabil și a locurilor de baraj concurează CSM Vaslui, Politehnica Timișoara, CSU din Suceava, CSM Bacău și CSM Făgăraș. Fiecare cu șansa ei, niciuna nefiind sigură că nu va încheia campionatul pe unul dintre locurile 11-13. Poate, Bacăul care va întâlni ultimele două clasate. În subsoluol clasamentului va fi o luptă cum era greu de prevăzut când mai sunt doar trei etape de campionat, mai cu seamă că aproape toate aceste formații vor avea meciuri între ele.

În partea de sus a clasamentului, lucrurile par decise, chiar dacă între primele două formații sunt doar cinci puncte: Dinamo București este aproape campioană. CSM Focșani 2007 pornește în turneu de pe locul 6, cu un avans de patru puncte față de HC Buzău, aflată pe locul al 7-lea. Își poate consolida poziția pentru că va întâlni în ultimele două etape o retrogradată – Magnum Botoșani și o echipă a Făgărașului pentru care rezultatul meciului să nu mai conteze.
Foarte important pentru handbaliștii pregătiți de Dalibor Cutura și Marko Isakovic este deznodământul partidei de sâmbătă, cu Steaua București. în cazul unei victorii, focșănenii vor putea micșora la 2 puncte ecartul față de Minaur Baia Mare, care va avea ca adversară în aceeași zi, pe Dinamo București. Într-o asemenea posibilă situație, în ultimele două etape CSM 2007 va juca pentru locul al cincilea. Dacă vor evolua la nivelul lor normal iar jocul rezultatelor le va fi favorabil, handbaliștii Focșaniului vor termina campionatul Ligii Naționale, în premieră absolută, pe locul 5.

Oricum, însă, de nu va fi poziția a cincea, va fi a șasea, și în acest caz fiind vorba despre o premieră absolută pentru formația promovată în Ligă în 2016. Pentru analiza drumului parcurs de CSM Focșani 2007 în sezonul cu pandemie și cinci meciuri în care a fost declarată învinsă la masa verde din cauza Covid 19, va fi timp după încheierea ultimului turneu al campionatului. Dar și după meciurile din Cupa României, o altă competiție care poate aduce performanță pentru focșăneni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?