Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Vineri, întâlnire cu tema  „Art-terapia”, în cadrul programului ”Școala părinților”

  • Vineri 07 Mai 2021  va avea loc întâlnirea cu tema  „Art-terapia”  organizată  în cadrul programului ”Școala părinților”.

 

În data de 07 mai 2021, cu începere de la ora 14, va avea loc la Centrul de Terapii Recuperatorii pentru Copii cu Tulburări de Dezvoltare Focșani, întâlnirea cu părinții sau publicul interesat, având ca temă „ Art –Terapia în lucrul cu copiii și tinerii cu tulburări de dezvoltare”, întâlnire organizată în cadrul programului ”Școala părinților”.

Art-terapia propune un proces global, integrator, în care se încadrează diferite tipuri de activităţi care solicită copilul la nivel psihomotric, cognitiv, afectiv şi social. Terapia a fost folosită pe o gamă largă de populație, de la copii mici până la vârstnici, de la veterani la prizonieri și oameni cu dizabilități psihice și fizice inclusiv la copiii cu tulburări din spectrul autist. Activitatea de art-terapie cultiva sensibilitatea copiilor, le formeaza si le consolideaza deprinderile de coordonare psihomotrice, le armonizeaza miscarile, îi ajuta sa îsi exprime sentimentele, le dezvolta personalitatea, îi face mai deschisi spre lume, mai fericiti.

Formatorul Georgescu Alina Florentina va prezenta de larg metoda prin care art terapia oferă o perspectivă ce nu poate fi disponibilă prin alte mijloace și cum poate crește abilitatea oamenilor de a comunica, ajuta la reconcilierea conflictelor (interioare și exterioare), îmbunătățirea gradului de conștientizare de sine, managementul comportamental, dezvoltarea aptitudinilor sociale.

 

Pentru înscrieri sau detalii suplimentare vă puteți adresa Centrului de Terapii Recuperatorii pentru Copiii cu Tulburări de Dezvoltare Focșani – D.G.A.S.P.C. Vrancea, cu sediul în Focșani, str. Cuza Vodă, nr. 52, telefon 0237.701.47.

Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile, raportate la normele epidemiologice în vigoare.

Director general, Daniela NICOLAŞ

Purtător de Cuvânt, Adina Lăscan        

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?