Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: Jucării, dulciuri și produse de igienă – daruri de la cadrele medicale, cu ocazia Zilei Mondiale a Igienei Mâinilor

Serviciul de prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale (SPIAAM) din cadrul Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” Focșani a marcat data de 5 mai – Ziua Mondială a Igienei Mâinilor, într-un mod aparte. Față de alți ani, acțiunile au presupus vizite la mai multe familii defavorizate din județ, unde copiii au primit daruri de la o parte a echipei medicale a Spitalului Județean, cu sprijinul Asociației Hope and Love for LIFE și al Asociației Medicale Sfântul Pantelimon Focșani. Dată fiind simbolistica zilei, copiii au primit produse de igienă – săpunuri, geluri de duș, periuțe și pastă de dinți, dar și dulciuri și jucării. „În fiecare an, ziua de 5 mai a fost marcată prin diverse acțiuni și Serviciul pe care îl coordonez, SPIAAM, a organizat întâlniri între comunitatea medicală și populație, pentru că igiena mâinilor ne privește pe toți. Mai ales acum, având în vedere apariția infecției cu SARS-CoV-2. În fiecare an am avut sprijin pentru acțiunile organizate, iar anul acesta am avut sprijin de la Asociația Hope and Love for LIFE și de la Asociația Medicală Sfântul Pantelimon Focșani, unde sunt colegii mei, iar unde pot ajuta, ajută.

Au fost ani în care am invitat populația în spital, dar erau alte condiții, așa că anul acesta am zis să ieșim un pic din spital și să mergem nu în orașe, unde informația ajunge mai ușor, iar populația are acces mai ușor la produsele de igienă, ci să mergem în comunitățile defavorizate, în familii cu posibilități materiale puține spre deloc. Și ne-am gândit să facem pachete cu produse de igienă și, pentru că ne-am adresat copiilor, nu ne-am putut duce fără să le facem o bucurie cu o jucărie sau ceva dulce. Pentru că acești copii sunt ca ai noștri, au aceleași dorințe. Am început cu data de 5 mai, tocmai pentru a marca Ziua Mondială a Igienei Mâinilor, dar aceasta a fost o primă acțiune, mai avem proiecte de-a lungul timpului”, ne-a spus medicul Diana Stoica, coordonatorul SPIAAM.

Pe tot parcursul zilei de 5 mai au fost vizitate mai multe familii din satele componente al comunelor Vânători și Garoafa, echipa medicală a Spitalului Județean și reprezentanții asociațiilor aducând zâmbete încântate pe fețele micuților care au primit daruri. „Chiar și în aceste vremuri pline de provocări, în plin context pandemic, această acțiune a reușit să aducă zâmbete pe chipurile unor copii, fapt care ne obligă să considerăm această activitate startul unor campanii similare organizate de echipa medicală a SJU Focșani, pe tot parcursul anului”, se arată într-un comunicat al Spitalului Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?