Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Proiectul Vrancea Curată, finalizat la data de 30 iunie

Proiectul Vrancea Curată se va încheia anul acesta la data de 30 iunie, însă aceasta depinde de eliberarea amplasamentului de la Haret de gunoaiele depozitate acolo în ultimii ani. Anunțul a fost făcut în cadrul Adunării Generale a Asociației Intercomunitare „Vrancea Curată“, de săptămâna trecută. La eveniment au fost prezenți primari, membri ai asociației, dar și președintele Asociației „Vrancea Curată” și al Consiliului Județean, Cătălin Toma. „Proiectul Vrancea Curată se va încheia la 30 iunie 2021. Acesta a cuprins un număr de 11 contracte care s-au derulat până acum și s-au și finalizat. Suntem în faza în care trebuie să scoatem la licitație delegările de activități pentru managementul și operarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMDI), respectiv colectarea și transportul deșeurilor în județ. Timp de ani de zile s-au depozitat deșeurile din județ la Haret pe amplasamentul Celulei 2. Fără eliberarea acestui amplasament nu se poate urca în SEAP documentația de atribuire pentru operare. Este o condiție impusă prin autorizația de mediu și care trebuie rezolvată“, a explicat Gabriela Chiric, reprezentanta Asociației Vrancea Curată.

Președintele Cătălin Toma a arătat că trebuie făcute toate eforturile pentru ca acest proiect important pentru localitățile din Vrancea să fie implementat. „În momentul acesta avem un contract în derulare la Haret, privind eliminarea deșeurilor, în așa fel încât să putem finaliza proiectul prin construirea Celulei 2. Și acel contract este într-un oarecare impas dar trebuie să găsim soluții să finalizăm și această provocare“, a afirmat Cătălin Toma. Acesta a adăugat că administrația județeană se află în proceduri avansate de continuare a acestui proiect la nivelul întregului județ.

Membrii Adunării Generale au votat cu unanimitate de voturi ca în acest an cotizația UAT-urilor membre să rămână la nivelul anului trecut, respectiv 4200 lei.

Proiectul „Vrancea Curată“ a fost demarat la finele anului 2009, la inițiativa fostului președinte al Consiliului Județean, Marian Oprișan, când a fost semnat contractul de finanțare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?