Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

VIDEO și FOTO! Sute de polițiști, pompieri și jandarmi vrânceni vor asigura ordinea și liniștea publică în perioada Sărbătorilor Pascale: ,,Vă dorim sărbători liniștite și un Paște fericit!”

Sute de polițiști, pompieri și jandarmi vrânceni vor fi la datorie în perioada Sărbătorilor Pascale, pentru a asigura liniștea și siguranța publică. ,,În perioada 30 aprilie – 3 mai, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, atât în proximitatea lăcașurilor de cult, cât și în zonele cu aflux mare de persoane, peste 600 de polițiști vor acționa la nivelul județului cu aproximativ 300 de autospeciale. Astfel, la nivelul IPJ Vrancea, s-au dispus măsuri suplimentare pentru menținerea ordinii publice în locurile aglomerate, în proximitatea lăcașurilor de cult unde urmează să se desfășoare slujbe religioase, precum și în localitățile turistice și în zonele de agrement.

Aproximativ 200 de polițiști vrânceni vor acționa în medie zilnic pe principalele drumuri din județ pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului, pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice. Cei mai mulți dintre colegii mei se vor afla în acestă perioadă în zonele aglomerate, marea majoritate făcând parte din structurile de Ordine Publică și Rutieră. Alături de aceștia, ca de fiecare dată, sunt în dispozitiv și colegi de la alte structuri: Transporturi, Investigații Criminale, Investigarea Criminalității Economice, Criminalistică, Arme, Exploziv și Substanțe Periculoase, precum și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale. (…) Urez din partea conducerii IPJ Vrancea,  tuturor vrancenilor, multă sănătate, sărbători luminate și binecuvântate”, a spus inspector de poliție Paula Enache  purtător de cuvânt în cadrul IPJ Vrancea.

În noaptea de Înviere, dar și în perioada imediat următoare, 100 de pompieri vor răspunde situațiilor de urgență , iar la nevoie, forțele de intervenție vor fi suplimentate. ,,Premergător și pe timpul sfintelor Sărbători Pascale, echipele Inspectoratului  pepentru Situații de Urgență 《Anghel Saligny》al județului Vrancea vor fi angrenate într-o serie de activități ce vizează asigurarea protecției și siguranței cetățenilor. În acestă perioadă, pompierii militari vor fi la datorie cu mijloacele tehnice din dotare, pregătiți să intervină pentru stingerea incendiilor, salvarea persoanelor din medii ostile vieții și acordarea asistenței medicale de urgență. (…)

În noaptea Învierii, pe durata desfășurării manifestărilor religioase, pompierii militari vor executa activități de supraveghere la fața locului, a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor și a celor pentru combaterea pandemiei și vor asigura un răspuns prompt  în situația producerii unor evenimente nedorite. (…) În zilele de sărbătoare care vor urma, pompierii vrânceni vă doresc să vă bucurați de liniște și pace sufletească, iar lumina Învierii să vă reverse în case armonie și binecuvântare”, a spus Florin Olaru, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

Jandarmii vrânceni vor acționa în zona lăcașelor de cult din Focșani, Adjud, Panciu, Tulnici, Slobozia Bradului și Soveja, dar și la Mănăstirile Trotușanu, Mușunoaiele, Dălhăuți, Brazi, Lepșa și Schitul Soveja. ,,Alături de colegii noștri de la IPJ Vrancea și ISU Vrancea, în perioada Sărbătorilor Pascale, jandarmii vrânceni vor participa la asigurarea ordinii și siguranței publice astfel încât manifestările religioase și celelalte activități ce se vor desfășura să aibă loc în condiții de siguranță pentru cetățenii județului Vrancea. Misiunile Jandarmerie Vrancea se vor executa atât independent, cât și în cooperare cu celelalte structuri ale MAI, și au că scop prevenirea și combaterea faptelor de natură antisocială și prevenirea infecțiilor  cu virusul de tipul  SARS-CoV-2. (…) Din partea colectivului Jandarmeriei Vrancea, vă doresc sărbători liniștite și un Paște fericit!”, a spus lt. col. Valentin Trișcaș, din cadrul IJJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?