Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

VIDEO! Fata lui Eugen Ciorici, cofondator la o companie de 38 miliarde dolari

Focșăneanca Andra Diana Ciorici este unul dintre cei cinci fondatori ai companiei UiPath care s-a listat la New York la o valoare inițială de 28 miliarde dolari. UiPath înseamnă un proiect lansat în România, care s-a dezvoltat într-o companie internațională, cu o valoare, după listare, de 38 miliarde dolari pe Wall Street. Este considerată cea mai valoroasă companie de tehnologie pornită din România, care se listează la bursa de la New York, o inspirație și model pentru antreprenorii din IT din România. UiPath este o companie globală de software care dezvoltă o platformă pentru automatizarea proceselor robotizate (RPA sau RPAAI), foloseşte inteligenţa artificială şi instrumente digitale pentru a ajuta corporaţiile să automatizeze sarcinile de rutină în domenii precum contabilitatea şi resursele umane. Cei cinci fondatori UiPath, sunt Andra Ciorici, Lavinia Cojocaru, Adrian Dorache, Marius Târcă şi Daniel Dines – CEO şi imaginea publică a companiei.
Andra Diana Ciorici este director de produs la UiPath unde a devenit cofondator din februarie 2011. Andra Diana Ciorici este fiica lui Eugen Ciorici, care a ocupat mai multe funcții de conducere în ANAF. Eugen Ciorici a fost șef al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vrancea, vicepreședinte ANAF iar în ultimii ani director la Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi și a Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Iaşi.

Andra Diana Ciorici a absolvit cursurile Colegiului Național Unirea din Focșani, unde a studiat în perioada 2000-2008. A absolvit Universitatea din București iar din 2011 este unul dintre fondatorii UiPath.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?