Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO: Codruța s-a simțit sabotată de unii angajați ai Spitalului Județean

La trei săptămâni după ce i-a plimbat prin spital pe reprezentanții Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), chiar în ultima sa zi de manager la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, PNL-ista Elena Codruța Neagu mărturisește că se simte atacată. Și direct și indirect din câte se arată într-un „drept la replică”, contextul fiind acela că, după vizita celor care se ocupă de acreditarea spitalelor, raportul întocmit arată că managementul Codruței a fost atât de performant încât un pas mai lipsește ca bolnavii să nu mai poată beneficia de îngrijiri gratuite la Spitalul Județean.

Posibil ca nu raportul în sine să o fi deranjat pe Codruța, dat fiind că nu este pentru prima dată când o instituție de control atrage atenția că dumneaei cam încurcă lucrurile și are cu totul alte priorități decât cele de management, ci informațiile care au apărut ulterior în presă sunt deranjante pentru doamna. Unii am solicitat informații în baza Legii 544/2001, alții le-au copiat de unde le-au găsit la liber, cert e că pe alocuri mass-media a considerat important ca raportul să apară în toată splendoarea lui, iar poporul să știe pe ce mână pricepută a fost Spitalul Județean din aprilie 2020 și până în martie 2021. E adevărat, doamna Neagu s-a considerat manager și după ce juristul Constantin Mîndrilă a revenit la birou, în baza deciziei instanței, pe 24 martie 2021. Dumneaei a calculat că a fost manager până pe 12 aprilie 2021.

Nu ar strica totuși ca doamna ex-manager să trimită un drept la replică inclusiv către ANMCS, care are și documente în spatele raportului emanat și transmis spitalului. În schimb, Codruța Neagu face o înșiruire a unor acuzații fără fundament, pentru a scoate în evidență că, indiferent de situație, doar Constantin Mîndrilă este vinovatul de serviciu când ceva e în neregulă la Județean. Că timp de un an unitatea nu a mai fost condusă de acesta este un detaliu minor. Tot un detaliu minor e și acela că, în tot timpul cât a manageriat Spitalul Județean, Codruța nu a fost în stare să scoată la iveală „neregulile” pe care „le-a găsit” în momentul în care a preluat conducerea. Sunt însă multe scuze și acuze după ce un organism de control a sesizat, într-un act oficial, că, în toată perioada cât Codruța Neagu a condus Spitalul Județean, nu s-a făcut NIMIC altceva decât dezastru.

Important este că cineva și-a făcut în sfârșit timp să scrie pentru doamna ex-manager un drept la replică, în care numai că nu îl acuză pe Constantin Mîndrilă că i-a subtilizat efectele personale din birou – cu care, din fericire, doamna a plecat în baza procesului verbal întocmit de polițiști. În rest, Codruța Elena Neagu nu e vinovată de nimic. Nu a văzut nimic, nu știe nimic, acum doar vrea să comunice câte ceva. Și nici ce scrie în dreptul la replică nu e probat cu vreun document, cât de mic.

În dreptul la replică transmis marți noapte, Codruța nu scrie de ce ANMCS a reținut că spitalul nu poate fi acreditat, deși dumneaei tot asigura că lucrurile sunt în ordine, ci dă câteva interpretări proprii, pe sărite. De exemplu, există un motiv pentru care la Spitalul Județean nu există/ nu funcționează vreun detector pentru concentrația de O2: nici înainte nu era vreun senzor, cum nu erau nici alte lucruri, iar dumneaei așa le-a lăsat… și așa mai departe.

Și totuși, ne spune stomatoloaga de Păunești, care-și oferă acum serviciile la centrul de vaccinare de la Suraia, că „dacă au existat și sincope acestea s-au datorat anumitor persoane care efectiv au pus piedici conducerii spitalului, inclusiv în perioada când la cârma unității spitalicești s-a aflat o conducere militară”.

Liberala Elena Codruța Neagu vrea să fie clar pentru toată lumea că ea nu trebuia „să o facă permanent pe jandarmul sau polițistul”. „Sabotarea activităților spitalului, din interiorul instituției, de către un număr redus de persoane (să nu uităm că spitalul are peste 1.000 de angajați) a dus la anumite probleme, unele rezolvate rapid altele imposibil de gestionat 24 de ore din 24. Spun asta pentru că un manager de spital nu trebuie să o facă permanent pe jandarmul sau polițistul în clădirea unde-și desfășoară activitatea, pentru a urmări dacă persoanele responsabile alimentează, de exemplu, recipientele cu dezinfectanți”, se arată în dreptul la replică transmis într-o zi de 13 de cea care se semnează „Dr. Elena Codruța Neagu”, de pe „iPhoneul meu”. Sperăm că „iPhoneul meu” nu e același cumpărat din banii spitalului, pe multe zeci de mii de lei, cu care doamna ex-manager a și plecat din unitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?