Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Record de infracțiuni pentru un bărbat din Jariștea

Un bărbat de 32 de ani din Jariștea a fost trimis în judecată pentru infracțiuni care poate nu ar fi atât de grave, dacă nu ar avea în spate un întreg trecut infracțional. Chiar zilele trecute a fost condamnat definitiv la 2 ani și 4 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care era judecat pentru furt și pentru că și-ar fi lovit fratele vitreg, astfel că va răspunde noilor acuzații din penitenciar. Concret, inculpatul este acuzat că pe 16 și 18 octombrie anul trecut s-a deplasat cu căruța într-o pădure a fondului forestier Jariștea, de unde, cu o drujbă, a tăiat șapte salcâmi și un jugastru, pe care ulterior i-a vândut unor persoane din Bolotești.

Culmea, faptele au fost comise după ce fusese eliberat din arestul preventiv dispus în dosarul în care a fost deja condamnat. La o lună după „vizita” sa în pădure, bărbatul a fost din nou arestat preventiv. Din ce se reține în motivarea dosarului de furt și violență în familie, inculpatul este recidivist, fiind condamnat și anterior pentru infracțiuni contra patrimoniului persoanei. Acesta a fost liberat în luna mai 2019, la termen, dintr-o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare, iar un an mai târziu, în perioada martie – aprilie 2020, s-a apucat de furat șpalieri din beton folosiți la susținerea plantațiilor de viță de vie, de pe raza localității Jariștea.

În acea „afacere” a avut și un partener, judecat și condamnat la rândul său, care a cumpărat cea mai mare parte din șpalieri și i-a vândut mai departe unor persoane din Păulești. În ceea ce privește acuzația de violență în familie, procurorii au reținut că în octombrie 2019, aflându-se sub influența alcoolului, l-a îmbrâncit pe fratele său vitreg, care se deplasa pe bicicletă, acesta s-a dezechilibrat și a căzut, moment în care inculpatul  i-a mai aplicat câteva lovituri cu piciorul în zona capului și a brațului drept. La acel moment, inculpatul a luat totul în glumă și a susținut în fața instanței că de fapt polițiștii care anchetau cazul l-ar fi lovit pe fratele său „ca să fie mai frumos”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?