Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

VIDEO: Ceasul din turnul fostei Prefecturi Putna a fost reparat

Ceasul din turnul fostei Prefecturi Putna a fost reparat și dă din nou ora exactă. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma. „În sfârșit, la Focșani se dă, din nou, ora exactă! La Universitate! Ceasul de pe clădirea fostei Prefecturi Putna a fost reparat și funcționează“, a anunțat Cătălin Toma pe pagina sa de facebook. Pentru că suntem în orașul Micii Uniri, între orele 6.00 și 22.00, la fix, se va putea asculta un fragment sonor al melodiei „Hai să dăm mână cu mână“.

Imobilul fosta Prefectură Putna va fi în următorii zece ani sediu pentru Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea București. Decizia a fost luată de plenul Consiliului Județean în ședință ordinară, fiind aprobate două proiecte de hotărâre. Acestea vizează transmiterea în folosință gratuită a unor suprafețe din clădire și din teren către cele două universități. Practic, imobilul va fi împărțit între cele două universități mai sus amintite.

Fostul sediu al Prefecturii Putna a fost inaugurat în data de 24 ianuarie, în cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române. Valoarea totală a lucrărilor la acest obiectiv este de 13,6 milioane de lei. Clădirea este monument istoric încadrat în categoria A de interes național, aici având sediul între anii 1915-1945, Prefectura fostului județ Putna.

Conform unui comunicat de presă al Consiliului Județean, „clădirea dispune de cinci săli care se pretează pentru cursuri cu studenții, având un total de 176 de locuri, precum și de peste 40 de birouri”. Sursa citată mai arată și că „ambele instituții de învățământ superior vor suporta costul utilităților, paza imobilului și întreținerea pe parcursul întregii perioade de dare în folosință.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?