Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672
Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672

Finalizarea proiectului „Extinderea activității firmei SC IPROMET SRL prin achiziția unui nou echipament”

Anunț de presă

               Data 09 aprilie 2021

Finalizarea proiectului „Extinderea activității firmei SC IPROMET SRL prin achiziția unui nou echipament”

 

IPROMET S.R.L., cu sediul în Municipiul Focșani, Str. Calea Munteniei nr. 23, județul Vrancea, cod poștal 620172, România, în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea proiectului cu titlul “ Extinderea activității firmei SC IPROMET SRL prin achiziția unui nou echipament”, cod SMIS 116309, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2: ”Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiţii 2.2 A: “Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor”.

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, în calitate de Organism Intermediar.

Obiectivul general al proiectului îl constituie EXTINDEREA unității prin produse care au mai fost fabricate anterior în cadrul acesteia, fără schimbarea fundamentală a procesului de producție, acest lucru fiind posibil prin achiziția unui utilaj complex.

Rezultatele proiectului:

  1. Dezvoltarea societății prin depunerea unui proiect de investiții ce vizează diversificarea activității firmei prin introducerea unui flux tehnologic nou și modern, achiziționând noi echipamente performante.
  2. Promovarea proiectului, conform Manualului de Identitate Vizuala POR 2014 – 2020, prin anunțuri de presă și materiale publicitare.
  3. Recertificarea Sistemului de Management al calității ISO 9001:2015, certificarea proceselor și internaționalizare.

În cadrul programului s-a achiziționat o mașină de debitat cu laser.

Valoarea totală a proiectului este de 2.460.706,31 lei, din care valoarea contribuției din Fondul European de Dezvoltare Regională  este de 1.118.245,06 lei.

Impactul investiției la nivelul localității/regiunii:

Prin activitățile propuse, proiectul răspunde obiectivelor strategice la nivel județean care constau în sprijinirea activităților industriale de interes local, cu respectarea principiilor dezvoltării durabile.

Realizarea acestei investiții va avea un impact pozitiv asupra zonei, în special prin creșterea veniturilor colectate la nivel local dar și la bugetul consolidat, prin angajarea de nou personal și menținerea, atât a angajaților existenți la momentul depunerii cererii de finanțare, cât și a celui nou creat, pe o perioadă de cel putin 3 ani,  creșterea gradului de ocupare al forței de muncă cu implicații directe asupra calității vieții.

Prin achiziționarea echipamentului performant și ecoeficient, se va aduce o contribuție importantă asupra competitivității societății, ca urmare a extinderii activității. Impactul economic al proiectului poate fi evaluat și prin economiile de scară ce vor fi obținute ca urmare a tehnologiei superioare cu care estre dotat echipamentul ce face obiectul finanțării. Proiectul duce la achiziționarea de tehnologie de ultimă generatie, care va permite realizarea unor produse de înaltă calitate pe piață, în condițiile unei productivități ridicate, cu consumuri reduse de materie primă, energie, si cu obținerea unor timpi de producție extrem de mici.

Informaţii suplimentare se pot obţine la:

Nume persoană de contact: DUMITRU COSMA

Funcţie: Administrator

Telefon: 0729.006.921 ,  e-mail: ipromet@ipromet.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?